Whatsapp'ta kendi stickerını yapma

Sponsorlu Bağlantılar

Whatsapp'ta konuşma yaparken sticker kullananlara denk geliriz bazen. Bunlardan bazısı Whatsapp'ta hazırda bulunan çıkartmalar olurken, bazısı kişilerin kendi hazırladıkları stickerlar olabiliyor. Ben de kendi stickerımı oluşturabilir miyim derseniz, evet Whatsapp'ta özel sticker yapmak mümkün. Bunun için uygulama yardımı alacağız. Android ve ios cihazlara yüklenebilen "Sticker maker" özel çıkartmalar yapıp Whatsapp'a eklemenize olanak sağlıyor. Öncelikle uygulamayı telefonumuza indiriyoruz.


Açtıktan sonra "henüz hiç etiketiniz yok" yazısı altında "yeni etiket paketi yarat" yazısına tıklıyoruz. "Yeni etiket paketi yarat" isimli bir kutucuk açılacak, Etiket paketi adı ve etiket paketi yayıncısına istediğimiz ismi veriyoruz. Bu bilgi, çıkartmayı birilerine gönderdiğimiz zaman, çıkartmaya tıklayanlar tarafından görüntülenecektir. İsim verdikten sonra "oluştur" diyoruz.


Paket simgesine yükleyeceğimiz resim/fotoğraf çıkartma olarak kullanılmayacak, sadece paketin simgesi olacak. İsterseniz bu kısmı boş geçebilirsiniz. Aşağıda 1,2,3,4 şeklinde sıralı yerlere tıklayarak istediğimiz sayıda ve programın müsaade ettiği kadar görsel yüklüyoruz. Örneğin önce 1 numaralı kutucuğa tıklıyoruz. "Görüntü seç" şeklinde seçenekler sunulacak. Galeriyi aç diyerek cihazımızdan bir fotoğraf/resim seçebiliriz. Eğer o an fotoğraf çekmek istiyorsak "fotoğraf çek" diyoruz. Fotoğraf çekme ya da yükleme işinden sonra görselle oynayabiliyoruz. "Serbest elle" diyerek istediğimiz yerden kesebiliyoruz. Diğer seçeneklerle de uğraşmak istemiyorsak"akıllı seçim" diyebiliriz.


Biz "serbest elle" seçeneğiyle ilerledik. 


Buradan istersek yazı ekleyebiliyoruz çıkartmamıza. İşimiz bittikten sonra "etiketi kaydet" diyoruz. Bu şekilde ister bir tane ister birden fazla çıkartma ekledikten sonra Whatsapp'a ekle diyoruz.


Hemen Whatsapp'ta bir sohbet ekranı açıyor ve çıkartmamızın eklendiğini görüyoruz. Bundan böyle sticker maker uygulamasından stickerlarımızı silsek de, uygulamayı kaldırsak da Whatsapp'a eklediğimiz özel stickerlar kalıcı olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica