Whatsapp'ta kendine mesaj atma yöntemleri

Sponsorlu Bağlantılar

Whatsapp'ta kendinize mesaj atmak istiyorsanız, aşağıdaki yöntemlere başvurabilirsiniz. Birincisi şu şekildedir: 

Rehberinize kendinizi bir isimde kaydedin ve rehberde kendinizi bulun. Sonra numara detaylarına bakın. Bu bazı telefonlarda simgesi ile gösterilir. Numaranızın altında Whatsapp simgesi göreceksiniz. 



"Mesaj" karşısında yer alan WhatsApp ikonuna tıkladığınızda kendinizele konuşma balonu açılacaktır. 

Bunu yapmanın diğer yolu ise şu şekildedir:

İnternet tarayıcısına (örneğin chrome) aşağıdaki linklerden birini yazın ve sonuna telefon numaranızı ekleyin:

api.whatsapp.com/send?phone=+90538*******

https://wa.me/+90538*******

Yukarıdaki örneklerden her ikisi de çalışmaktadır. Hangisini kullanmak isterseniz deneyebilirsiniz. Yukarıdaki linklerden birini aynen kopyalayıp 538'li kısmı silip kendi numaranızı bitişik olarak yazınız ve tarayıcıya yapıştırın. Eğer Türkiye numaranız yoksa 90'lı bölüme bulunduğunuz ülkenin kodunu girmelisiniz. Türkiye hatları için +90 aynen kalmalıdır. Tarayıcıya yapıştırdıktan sonra enter diyoruz. "+90 ....... ile WhatsaApp'ta sohbet edin" şeklinde seçenek belirecek. 


Numaranız doğruysa eğer "sohbete başla" dediğinizde WhatsApp uygulaması açılacak ve kendinize mesaj atabileceksiniz. Bu iki yöntemde de kendinizi numara olarak görebilirsiniz. Sistem sizi isim olarak kaydetmeye müsaade etmeyebilir.

Bunlar dışında üçüncü bir yöntem daha var. Whatsapp grubu kurma işlemi yapabilirsiniz. Birini ekler ve sonra gruptan atarsınız. Bu sayede grupta sadece siz kalırsınız. Tek kişilik grupta atacağınız tüm mesajları sadece siz görürsünüz. 

Peki neden Whatsapp'ta kendi kendimize mesaj atma ihtiyacı duyarız? Bazen not almak, link kaydetmek, bazen birine konum gönderirken önce kendimizde test etmek gibi çeşitli sebeplerden buna ihtiyaç duyabiliriz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica