Telegram'da anket ve test oluşturma

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da yöneticisi olduğunuz grup ve kanallarda anketler oluşturabilir ve bunların sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz. Bu normal bir anket de olabilir test de. Her ikisi de "anket" menüsünden yapılmaktadır. Eğer yönetici tarafından kısıtlanmamışsa grup üyeleri de normal anket ya da test anketi oluşturabilirler. Anket oluşturmak için mesaj yazılan bölümde ataş simgesine dokunun ve çıkan seçeneklerden anket seçin. 


PC telegram kullanıyorsanız sağ üstte yer alan üç nokta simgesine ve ardından anket oluştur'a tıklayın.




Anket sorunuzu belirleyin. 


Bir seçenek ekle bölümüne ankete verilecek cevaplardan birini yazın. İkinci şıkkı yazmak için "bir seçenek ekle"ye dokunun. Böylelikle ikinci şıkkı da ekleyebilirsiniz. Eğer anketiniz iki şıktan da fazlaysa tekrar "bir seçenek ekle" yazısına dokunun ve üçüncü şıkkı ekleyin. Bu şekilde en fazla 10 şık olacak şekilde ankete verilebilecek cevapları yazın ve daha fazla ayar yapmak istemiyorsanız "oluştur" deyin. 

Telegram'da test oluşturmak için yine yukarıdaki işlemleri sırasıyla takip edin. Oluştur demeden önce "test modu"nu aktif edin. Aşağıda örnek bir test var ve nasıl yapıldığını yazalım.


Önce soruyu yazıyor sonra da seçenekleri ekliyoruz. Doğru seçeneği de yukarıda gördüğünüz gibi işaretliyoruz. Test modu'nun aktif olmasına dikkat edin. Oluştur dediğinizde test gruba/kanala gönderilir. Kullanıcılar anketi görecek ve yanlış olanı işaretlediklerinde test onlara yanlış cevabı verdiklerini bildirecek. Doğru şık işaretlendiğinde ise doğru olduğu bildirilecek. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica