WhatsApp ve Telegram'da yabancı numaraların yazması hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Mesajlaşma uygulamalarının güzellikleri yanı sıra bazı sıkıntıları da var. Bunlardan biri de tanımadığınız ya da rehberinizde ekli olmayan numaraların mesaj atması sorunudur. Bu durumun verdiği rahatsızlıktan dolayı birçok kişi Telegram ve Whatsapp'ı özel mesajlara kapatmak istemektedir. Fakat doğrusunu söylemek gerekirse bu pek önlenebilir bir durum değildir.

Bir WhatsApp grubuna dahil olduğunuzda o grubun üyeleri herkesin numarasını görebilir. Bu şekilde istediği kişiyi rehberine ekleyebilir yada eklemeden mesaj atabilir. Telegram'da da yine aynı şekilde bir gruba üye olduğunuzda, tüm üyeleri görebilir ve bunlara direkt mesaj atabilirsiniz. Telegram'ın WhatsApp'tan bu konuda tek farkı, numarayı gizleme imkânı bulundurmasıdır. 

Ne kadar rahatsız edici gelse de bir gece yarısı eşinizle birlikteyken yabancı bir numaranın size WhatsApp ya da Telegram'dan mesaj atmasını engelleyen bir ayar ne yazık ki henüz yoktur. Peki neler yapılabilir? Telegram'da gruplara eklenmeyi engelleme ya da  WhatsApp'ta gruplara eklenmeyi engelleme ayarı yapılabilir. Bu ayarları yaparak sadece güvenilir kişilerden gelen güvenilir gruplara eklenmeyi kabul edebilir ya da hiçbir gruba direkt eklenmemeyi tercih edebiliriz. Bu şekilde hiç tanımadığımız insanların bizle özel mesajlaşmalarını azaltabiliriz. Başka ne yapılabilir? Herkese açık Telegram gruplarında gerekmedikçe sohbete dahil olmayabilirsiniz. Bu tür grupları kişi eklemek ve mesaj atmak için kullanan çok sayıda kişinin olduğunu unutmayın. 

Bunlar dışında WhatsApp profil resmi gizleme ve Telegram'da profil fotoğrafı gizleme ayarı yapılabilir. Profil resminizin sadece kişileriniz tarafından görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. 

Telegram'da kullanıcı adı belirlenmesi durumunda, kullanıcı adınızı yazarak sizi bulabilirler. Kullanıcı adını silmeyi düşünebilirsiniz. Yakındaki kişileri bul seçeneğini aktif etmeniz durumunda civardaki insanlar sizi bulabilir ve yazabilirler. Bu ayarı kapatmak kayıtlı olmayan kişilerin yazmasını engellemeye yardımcı olabilir. Bunlar dışında size yazanları direkt engelleyip aynı kişiden gelen mesajları engelleyebilirsiniz. Bunlar için aşağıdaki konulardan destek alabilirsiniz:

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica