Süreli mesajlar devre dışı bırakıldı ne demek?

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp'ta sohbet geçmişimiz olmayan biri bize mesaj attığında "Süreli mesajlar devre dışı bırakıldı. Değiştirmek için dokunun" yazar. İlk defa bunu görenler bu nedir, bir şey yapmam gerekir mi? diye düşünebilirler.



Aslında bu bir hata falan değil, whatsapp bir ayardan sizi haberdar ediyor. Bu ayarla oynamak istemezseniz eğer bir şey yapmanıza gerek yoktur. Peki ne demek süreli mesajlar?

Daha önce süreli mesajlar konusunda işlediğimiz gibi tekrar ifade edelim: WhatsApp'ta bir kişiyle konuşma penceresindeyken profiline dokunun. 


Süreli mesajlar bölümünü göreceksiniz. Buranın görselde de gördüğünüz üzere kapalı olduğunu söylüyor bizlere WhatsApp. Ee kapalıysa nolmuş ki sanki? WhatsApp diyor ki, istersen bunu açık yapabilirsin, bu sayede bu kişiyle yapacağın konuşmalar 7 gün sonunda sürekli silinir. Eğer bu ayar ilginizi çekiyorsa "açık" şeklinde işaretleyebilirsiniz. Bunu yaptığınızda bu kişiye atacağınız ve alacağınız mesajlar karşılıklı olarak 7 gün sonunda silinecektir. Tabii böyle bir durumda karşı taraf isterse tüm yazışmaları dışa aktararak ya da ekran görüntüsü alarak yine kaydedebilir. Fakat konuşma balonunda yazışmalar 7 gün sonunda silinecektir. 7. güne vardığınızda yeni yazdıklarınız varsa eğer onlar da mesajın yazılma anından itibaren 7 gün sonra silinecektir. 

Böyle bir ayar yapmak istemiyorsanız yani bir kişiyle mesajı istediğiniz zaman sileceğinize kendiniz karar vermek istiyorsanız bu uyarıyı gördüğünüzde herhangi bir şey yapmanız gerek yoktur. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica