WhatsApp durumda sona al ne demek? Nasıl ayarlanır?

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp durum bölümüne girdiğinizde sürekli hikâye paylaşanları  görürsünüz. Eğer bu storylerden bıktınız ya da görmek istemediğiniz birileri olursa "sona al" diyerek sona al kısmına düşmesini sağlayabilir ve o kısma dokunmadıkça durumlarını görmezsiniz. Hemen bir örnekle gösterelim:

Durumlarda bir kişinin üzerine parmağınızı basılı tutup "sona al" deyin. 


Bu kişinin durumlarda âdeta kaybolduğunu göreceksiniz. Birden yeni bir bölüm oluştu. Sona alınan güncellemeler ne demek? Sona al dediğiniz kişi sona alınan güncellemelere düşer. Sona alınan güncellemeler yanında aşağıyı işaret eden simgeye tıkladığınızda sona aldığınız herkesi burada görebilirsiniz. Burayı açmadığınız sürece durum bölümünde bu kişileri görüp durmazsınız. Eğer sona aldığınız kişiyi yine yukarı taşımak ve durumlarını görmek istiyorsanız, sona alınan güncellemeler bölümünde ilgili kişiye basılı tutun ve "öne al" deyin. Öne alınası o kişiye herhangi bir ayrıcalık tanımaz, sadece sona al bölümünden çıkmış olur.


Whatsapp'ta sona alındığını anlamak mümkün mü?

Hayır. Durumunuza neden artık bakmadığını düşündüğünüz biri sizi sona da almış olabilir, durumlara da bakmayabilir ya da "okundu bilgisi"ni kapatmış olabilir. Sizi sona almış olması sadece bir ihtimaldir. Bunu herhangi bir ayarla öğrenemezsiniz. 

WhatsApp durum mesajlarını ve bildirimlerini görmek istemiyorum, bir çözüm var mı?

WhatsApp durum menüsünü ve durum paylaşıldığında durum menüsünde oluşan bildirim işaretini kapatmanın bir yolu yok şimdilik fakat durum paylaşan kişilere dokunup sona al diyerek bu kişilerin sona alma bölümüne düşmesini sağlayabilir ve tıklamadıkça bu durumları görmezsiniz.

WhatsApp sohbeti sona alma var mı?

Hayır, mesaj sona alma yoktur, durum sona alma vardır. Fakat dilerseniz mesajları sessize alabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica