WhatsApp durumunu kimlerin göreceğini ayarlama ve kişiye özel paylaşım

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp'ta bir durum güncellediğinizde, eğer başka bir ayar yapmadıysanız listenizdeki herkes görebilir. Bu ayarı değiştirerek durum gizleyebilir, belirli kişiler gösterebilir ya da kişilerimize açabiliriz. Nasıl yapıldığını anlatalım ve sonrasında bu konuyla ilgili soruları yanıtlayalım. Bunun için "durum gizlilik ayarları"na gitmemiz lazım.

WhatsApp kişiye özel durum paylaşımı

Android cihazlar için durum menüsüne gidilir ve sağ üst köşede üç nokta simgesine tıklanıp "durum gizlilik ayarları"na dokunulur.


Eğer hiçbir ayar yapmadıysanız burada "kişilerim" seçeneğinin işaretli olduğunu göreceksiniz. Eğer işaretli kalmaya devam ederse listenizde olan herkes durumunuzu görebilir. 



Eğer durumlarınızı paylaşırken birilerinden çekiniyorsanız, özellikle bu kişilerden gizleyip listenizin geri kalanıyla paylaşmak için "şunlar hariç kişilerimle paylaş" demeniz gerekir.  Örneğin paylaştıklarınızı patronunuz vs. görmesin istiyorsanız şunlar hariç kişilerimle paylaş diyerek o kişiyi seçip onaylamanız ve bitti demeniz gerekir. 

Eğer durumlarınızı sadece bir kişi görsün isterseniz, o kişiye özel durum paylaşabilirsiniz. Sadece şu kişilerle paylaş diyerek o kişiyi seçip onayladığınızda paylaşacağınız durumları sadece o kişi görür ama sizin durumunuzu sadece ona açtığından haberi olmaz. Sadece şu kişilerle paylaş seçeneğinde dilerseniz iş yerinizdeki arkadaşlarınızı seçebilir ve sadece onları ilgilendirdiğini düşündüğünüz paylaşımlar yapabilirsiniz. 

Şunlar hariç ya da Sadece şu kişiler seçeneğini işaretlediğinizde ortak arkadaşlarınıza da dikkat etmelisiniz. Örneğin siz patrondan gizlediniz durumlarınızı ama iş arkadaşınızdan gizlemediniz, iş arkadaşınız ve patronunuz bir arada olup WhatsApp durumlarını karşılıklı birbirlerine gösterdiklerinde patronunuzu engellediğiniz anlaşılacaktır. Bu ayarları yaparken ortak kişilerinize dikkat edebilirsiniz.

Durum gizlilik ayarlarını değiştirmediğiniz sürece yaptığınız son ayar kalıcı olur ve her seferinde durum güncellediğinizde bu ayara göre durumlarınız görüntülenir. Eğer bu şekilde durum gizleme ayarı yaptınız ve sonrasında karar değiştirip bu ayarı kaldırmak isterseniz durum gizlilik ayarlarına gelip değiştirebilirsiniz.

Durumları kimlerin görebileceği ile ilgili merak edilenleri derledik.

WhatsApp durumumu herkes görsün şeklinde bir ayar var mı? 

Yukarıdaki gibi "kişilerim" seçeneğini işaretlediğinizde WhatsApp durumunuzu karşılıklı olarak ekli olduğunuz kişiler görebilir. Rehberinizde olmayan ya da sizin rehberinizde olmayan kişilerin durumu görmesinin imkânı yoktur. WhatsApp rehberimde olmayan kişiler durumumu görebilir mi? sorusunun cevabı hayırdır. 

WhatsApp durumlarımı kimler görebilir?

Durum gizlilik ayarını kontrol ederek bunu siz belirleyebilirsiniz. Eğer hiçbir ayar yapmazsanız sadece karşılıklı olarak rehberinizde olan kişiler görebilir.

Numarasını sildiğim kişi Whatsapp durumumu görür mü?

Numarasını sildiğiniz ya da engellediğiniz biri kendi hesabından sizin WhatsApp durumunuzu göremez. 

WhatsApp durumlarımı neden kimse görmüyor?

Bunu netleştirmek için mutlaka gizlilik ayarlarını kontrol etmelisiniz. Yukarıdaki gibi kişilerim seçtiniz mi? Eğer seçtiyseniz diğer ihtimal devreye girer. Muhtemelen "okundu bilgisi" kapatmışsınızdır. Okundu bilgisi kapatılması durumunda durumlarınıza bakanları göremezsiniz. Muhtemelen durumlarınıza bakılıyordur ama bu ayarı kapatmadığınız sürece bundan haberiniz olmaz. Kişilerim seçtiniz, Okundu bilgisini açtınız ama hâlâ durumlarınızı gören yok mu? Durumlarınıza gerçekten bakılıp bakılmadığını test etmek için bir arkadaşınıza paylaştığınız durumu görüp görmediğini sorun. 

WhatsApp kişiye özel durum paylaşımı nasıl olur?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi "sadece şu kişilerle paylaş" deyip özel kişiyi seçer ve onaylarsınız, sonra ayarı kontrol edersiniz, bundan böyle sadece seçtiğiniz kişi için durum güncelleyebilirsiniz.

Gizli durum paylaşanları görebilir miyiz?

Sürekli durum paylaşan bir arkadaşınız birden durum paylaşmayı mı kesti yoksa durumunu sizden mi gizledi? Bunu WhatsApp'ın kendi içinde anlayamazsınız. Ortak arkadaşlarınıza sorup bir fikir edinebilirsiniz ama yine de o kişinin yaptığı gizlilik ayarını bilemezsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica