Windows 10 varsayılan tarayıcı ayarlarını yapma

Sponsorlu Bağlantılar

Varsayılan tarayıcı ne demek? 

Bilgisayar, telefon ve diğer cihazlarda varsayılan tarayıcı, cihaz için şu anlama gelir: "Benim tarayıcım budur." Bununla kastedilen nedir tam olarak? Bir örnekle açıklayalım. Siz anlık mesajlaşma programı kullanırken bir link geldi ve buna tıkladınız. Cihazınızda Opera ve Chrome yüklü. Cihaz linki hangi tarayıcıdan açacak, buna nasıl karar verecek? İşte bu kararı verdiren varsayılan tarayıcı ayarıdır.

Bilgisayarınızın herhangi bir noktasında, bir programda vs. bir linke tıkladığınızda hangi tarayıcı çalışıyor? Microsoft Edge, Google Chrome, Opera, Firefox, Safari? Birçoğumuz bir tarayıcıyı varsayılan tarayıcı yapmayı öğrenmişizdir. İlgili tarayıcının ayarlarına girilir ve varsayılan seçilir. Ayrıca kurulum aşamasında da varsayılan olarak seçtirmek isterler kendilerini.

Bu ayar Windows 10'da tek bir yerden de yapılabiliyor. Bilgisayarın sol alt bölümünde bulunan "aramak için buraya yazın" bölümüne "varsayılan" yazıyoruz.


Varsayılan bir web tarayıcısı seçin yazısına tıklıyoruz. 



Direkt Web tarayıcısı seçebileceğimiz bölüm geliyor böylelikle. Burada örnek olarak Google Chrome seçtik. Sizler ilgili alana tıklayarak başka bir tarayıcı seçebilirsiniz. 

Peki bu ne işimize yarayacak? Örneğin Bilgisayar için Whatsapp programı kullanırken, gelen linklere tıkladığımızda bizim pek kullanmadığımız bir tarayıcı açılabilir. Biz bu ayarı bilgisayardan temel olarak değiştirdik ve bundan böyle linklere tıklandığında bizim istediğimiz tarayıcı açılacaktır. Yine de programların kendi içinde ayarları varsa ve kurduğunuz program güncelleme için başka bir tarayıcı açıyorsa, bu kurulan programla ilgilidir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica