Google Authenticator'u başka cihaza aktarma, yeniden kurma

Sponsorlu Bağlantılar

Google Authenticator kodlarının önemini ve kaybedilmeleri durumunda sıkıntı yaşanacağını daha önce ifade etmiştik. İşlem yaptığınız sitelerde Google Authenticator kurulumu için karekod ile birlikte verilen kodu mutlaka güvenli bir yerde saklayın. Yeniden Google Authenticator kurarken bu kodlara ihtiyacınız olacaktır. 

Bu kodları kaydetmediyseniz bir şansınız daha var. Fakat bu telefonunu kaybetmemiş, programı silmemiş kişiler içindirGoogle Authenticator hesabınızı tüm kodlarıyla birlikte başka bir cihaza anında geçirmeniz mümkündür. Bunun için sitelerin size verdiği kodları tek tek girmenize gerek de yoktur. 



Sağ üstte üç nokta simgesine, ardından hesapları aktar yazısına dokunuyoruz. 



Hesapları dışa aktarın diyoruz. Tüm hesaplar seçiliyken sonraki diyoruz. 


Bize bir qr kod verilecektir. 



Bu kod ne işimize yarayacak? Hemen yeni cihazımıza Google Authenticator yüklüyoruz ve uygulama açıldığında "mevcut hesaplar içeri aktarılsın mı?" yazısına dokunuyoruz. 


Eski cihazımızda bize verilen ve ne işimize yarayacak? dediğimiz kodu okutuyoruz. Böylelikle eski cihazımızdaki Google Authenticator hesapları olduğu gibi yeni cihazımıza geçecektir. Bu şekilde sitelerin size verdiği anahtarı kaybetseniz bile hesabınızı diğer telefona/cihaza aktarabileceksiniz.

Şimdi doğal olarak sorulacaktır. bu qr kodu saklayıp yarın öbür gün kullanabilir miyiz? Yaptığımız testlerde öncelikle qr kodu ekranındayken ekran görüntüsü alınmasına izin verilmediğini gördük. Başka bir cihazın kamerasıyla qr kodu çektik ve o görüntüyü sakladık. Google Authenticator'u silip birkaç gün sonra çektiğimiz görüntüyü (karekodu) "mevcut hesaplar içeri aktarılsın mı?" seçeneğinden ilerleyip okuttuk ve işlem başarılı oldu. Fakat Google Authenticator'un yardım sayfasında böyle bir bilgi yok. Bu bizim bireysel tecrübemiz, sizler her halükarda bu işlemi canlı yapmaya yani iki telefon yan yanayken yapmaya çalışın. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica