Metamask'i başka bir cihaza kurduğumuzda tokenlar görünmüyor, ne yapabiliriz?

Sponsorlu Bağlantılar

Metamask'i sildiyseniz, format attıysanız ya da başka bir cihaza geçtiyseniz yeniden kurabilirsiniz. Kurulumda şifre ve 12 kelimelik anahtar istenecektir. Daha önce kurulum aşamasında bunun önemini belirtmiştik. Eğer 12 kelimelik anahtarınızı bir yere kaydetmediyseniz cüzdanınıza erişim sağlayamazsınız. 12 kelimelik anahtarı girdikten sonra cüzdana erişim sağlanır fakat tokenlar görünmez. Yeni güncellemelerle görünebilir faka şimdilik görünmediği için bizler neler yapabiliriz buna bakacağız. Daha önce hangi tokena girmiştik, contractlarını tek tek bulup eklemek zor olacak, nasıl görebiliriz onları? Yapacağımız ilk iş cüzdanımızın adresini kopyalamak olacak. Cüzdan adresiniz account bölümünde yazar. Dokunduğunuz gibi kopyalama işlemi olacaktır. 



Ardından BSC ağındaki tokenlarımızı görmek için bscscan.com sitesine gidiyor ve arama bölümüne cüzdan adresimizi yapıştırıyoruz.



Sonuçlarda cüzdan adresimiz çıktığında sonuca tıklıyoruz. Şimdi cüzdanımıza dair bilgiler çıkıyor karşımıza, burayı yorumlayalım. Balance bölümünde boşta duran BNB miktarımız yazmaktadır. 0.005924352433127915 BNB'miz varmış. BNB value bölümünde ise cüzdanımızdaki BNB miktarının dolar karşılığı yazmaktadır, o an için 1.64 $ olduğu görülüyor. Hemen yanındaki $276.49 ise BNB'nin o anki dolar karşılığıdır. Demek ki o an 1 BNB $276.49 etmektedir. BNB'nin değeri arttıkça 1.64 $ yazan değer artacaktır doğal olarak. 


Token bölümünde $9.59 ifadesini görmekteyiz. bnb-dolar karşılığı tanımlanmış tokenların toplamını görürsünüz burada fakat bu sizi yanıltmasın, çoğu tokenın değeri burada görünmez, çok azının görünür ve onun da toplamı 9.59 şeklinde gördüğünüz yerde yazar fakat bu bilgi şimdilik o kadar önemli değil, çünkü dediğimiz gibi çoğu tokenın değeri yazmaz burada. 

Çubuğu aşağıya kaydırdıkça cüzdanımıza eklediğimiz tüm tokenları görebileceğiz burada. Bunları yeniden cüzdanımızda görmek istersek bu biraz zahmetli olacak, bizim bildiğimiz daha pratik bir yol yok şimdilik, daha iyi yöntemi olanlar yorum bölümünden bizlere ulaşabilirler. 

Çubuğu aşağıya kaydırıp cüzdana ekleme gereği duyduğumuz tokena tıklarız. 



Contractı kopyalar ve metamaskte aşağıya inip jeton ekle deriz. 


Kopyaladığımız contractı yapıştırırız. 



Son ekranda ise "jetonlar ekle" diyerek işlemi tamamlarız. Bu şekilde bizim için önemli bulduğumuz tokenları manuel olarak yeniden kurduğumuz metamask cüzdanımızda görünür kılabiliriz. Her token için bu işlem zahmetli olacaksa da daha pratik bir yöntem bulduğumuzda sizlerle paylaşacağız. 

Bscscan sitesinde bsc ağındaki tokenlarınızı görebilirsiniz. Ethereum ağındaki tokenlarınızı görmek içinse https://etherscan.io/ adresini kullanmanız gerekir. İşlemler bscscan için yaptıklarımızın aynısıdır. Cüzdanınızı kopyalayıp https://etherscan.io sitesinde arama bölümüne yapıştırıp enterladığınızda cüzdanınızdaki ethereum ağındaki tokenları görebileceksiniz. 

Ayrıca cüzdanınızı poocoin.app'e bağladığınızda tokenlarınızın değerini büyükten küçüğe doğru görebilirsiniz. Burası da her zaman güncel olmayabiliyor fakat bir süre sonra doğru gösterebiliyor.


Cüzdanınıza erişmek için farklı teknikler kullanıp yüklü miktarda airdrop token gönderenlere karşı dikkatli olun. Birden cüzdanınıza yüklü miktarda token gelmiş gibi görünebilir. O tokeni incelemeden, neyin nesi olduğunu anlamadan satmaya çalışmayın. 


Cüzdanınızdaki tokenleri görmenin bir diğer yolu kripto para takip uygulaması kullanmaktır. Tanıtımını yapmış olduğumuz peachfolio bu işlevi görmektedir. İlgili konuya buradan erişebilirsiniz: peachfolio kripto takip uygulaması

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica