Mobil uygulamada metamask ile pancakeswap işlemleri nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Bugün sizlere mobil uygulama ile pancakeswap işlemleri nasıl yapılır? bunu anlatacağız. Eğer bu işlemleri pc üzerinden gerçekleştirmek istiyorsanız ilgili konu için pc metamask pancakeswap işlemleri konusunu inceleyebilirsiniz. 

Telefondan da pancakeswap kullanabilirsiniz. Bunun için metamask'in kendi browserını kullanacağız. Eğer telefonunuza Metamask indirmediyseniz metamask mobil kurulum konumuzda detaylı bilgiyi alıp Metamask indirip kurabilir ve işlemlere başlayabilirsiniz. 

BSC ağı eklenmiş metamask uygulamasında şimdi adım adım işlem yapalım. Cüzdana giriyor ve sol üst köşede yer alan üç çizgiye dokunuyoruz.



Solda yer alan menülerden Browser'a dokunuyoruz. 



Bu Metamask'in kendi içerisinde yer alan tarayıcıdır (browser). Buraya bir kez https://pancakeswap.finance yazıp girdiğinizde bundan böyle Browser'a her tıkladığınızda pancakeswap açılacak. Pancakeswap açıldığında sağ üstte yer alan Connect butona dokunup sonrasında Metamask seçiyoruz. Böylelikle cüzdanımız pancakeswap'e bağlanmış olacak. 



Bu aşamadan sonrası Pc için yaptığımız anlatımın aynısıdır. Burada tekrar anlatacağız.



Üstte BNB yazılıyken altta seçeceğimiz tokenı alabileceğiz. Select a currency yazısına dokunuyoruz. 





Search name or paste address bölümüne alacağımız tokenın adını yazıyoruz, seçeneklerden çıkmazsa eğer contract adresini yapıştırıyoruz. Contract adresini alacağınız tokenın telegram, twitter ve sitesinden bulabilirsiniz. Bunları tek tek kontrol edin ve doğru contractı ekleyin. Aynı projenin ismini kullanan çok sayıda sahte contract olduğu için eklerken aynı isim çıkacak ve sizi yanıltacaktır. Bu tür sahte tokenlarda paranız tamamen yanar. Bu sebepten contractı doğru yazmak çok önemlidir. Contractlar 0x..... şeklinde devam eden karmaşık sayı ve harflerden oluşur. Doğrusunu kopyalayıp yukarıda belirttiğimiz yere yapıştırdığınızda eklediğiniz tokenın risklerini kabul ettiğinize dair i understand seçeneğini işaretlemeniz ve import demeniz gerekir. 




Örneğin 0.005 BNB ile seçtiğimiz tokeni almak için aşağıdaki görseldeki gibi yazıyoruz ve 0.005 BNB'ye karşılık gelen token miktarını gördükten sonra Swap diyoruz. 



Sonraki ekranda işlemimizi kontrol ediyor confirm swap diyerek ilerliyor ve onaylıyoruz. 



Bazen alımlar engellenmekte, failed şeklinde uyarı belirmektedir. Bu durumda yeniden deneyebilirsiniz. 

Aldığınız bir tokenı satmak içinse yukarıdaki işlemi tersine çevireceksiniz. Ok simgesiyle işlemi tersine çevirebilir ve aldığınız token üstte BNB altta olacak şekilde işlem yapabilirsiniz. İşlemleriniz sırasında "The transaction cannot succeed due to error: execution reverted: PancakeRouter: INSUFFICIENT_OUTPUT_AMOUNT." şeklinde bir hata almanız durumunda slippage denen değeri değiştirmeniz gerekebilir. 

Aşağıda görmüş olduğunuz bölüme dokunun. 

Slippage tolerance değerine olabildiğince düşük yazın. Bu ayar kısacası şu anlama gelir: Ben alırken fiyat değişse de yine de al. Bu bazen sıkıntılı durumlara yol açabilir. Tam alım anınızda araya giren bir bot yüksek alış yapıp peşinizden hemen satabilir. Bu konuyu daha detaylı öğrenmek için çeşitli kaynaklardan "front runner" ı araştırabilirsiniz. 

Dediğimiz gibi tolerance değerinin düşük olması iyidir. Fakat çok düşük olduğu durumlarda da al sat gerçekleşmez, ideal aralığı deneyerek test edebilirsiniz. Biz genellikle 12 kullanıyoruz. 



Daha düşük bir değerle almak ve satmak her türlü daha avantajlıdır. Fakat çoğu token 12 olarak ayarlanmış görünüyor. Sizler de 1'den başlayıp 5,7... gibi değerler girebilir ve al sat gerçekleşmiyorsa 12 girebilirsiniz. Bazı tokenlarda 12 bile kabul görmüyor ve 15 yapmak gerekiyor. Fakat bunun bir standardı olmadığını belirtelim. Sizler en düşükten başlayıp deneyin ve gerekirse bu bilgiyi tokenın telegram gruplarında slip, slippage araması yaparak öğrenmeye çalışın. Birçok token yöneticisi başta bu bilgiyi verir. 

Bir tokenı ilk defa satacakken aşağıdaki gibi bir yazıyla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda Approve deyip işlemi yürütmek gerekir.  Küçük bir komisyon kesildikten sonra Swap butonu aktif olacaktır. Bundan sonra Swap diyerek elinizdeki tokenı satabilirsiniz.

Uyarı: Approve butonu enable olarak değişmiştir. Şunu da belirtmek gerekir ki Approve - Enable bazı izinler verir ve dolandırıcı bir tokeni approve etmeniz durumunda tüm bakiyeniz sıfırlanabilir, lütfen bu işlemleri iyice öğrenmeden başlamayın.)



Ayrıca bu işlemleri yaparken cüzdanınızda fazladan BNB bulunmasına dikkat edin. Örneğin 5-10 dolarlık al sat işlemleri yapıyorsanız cüzdanınızda boşta 5 dolara denk gelen BNB bulundurmak yararınıza olabilir. Cüzdanınızdaki BNBler işlem ücretlerini karşılamaya yetmezse alert yetersiz kaynak uyarısı alırsınız.


Not: Kripto paralar yüksek riskler içermektedir. Özellikle BSC ağında işlem gören tokenlar kodlama bilenler ya da videolar izleyip adım adım uygulayanlar tarafından rahatlıkla üretilebilmektedir. Pancakeswap gibi araçları iyice öğrenmeden asla işlem yapmayın. Son zamanlarda yeni çıkan çoğu token sahte ve proje yöneticileri tarafından para yatıracakları yutmak için kullanılmaktadır. Bunlarla ilgili bilgilendirmeleri yakında sizlerle paylaşacağız. Projeleri iyice araştırmanızı öneririz. Araştırmadan girilen tokenların yüksek kazançtan ziyade yüksek kayıplara sebep olacağını hatırlatmak isteriz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica