Chrome'a eklenti nasıl yüklenir ve silinir?

Sponsorlu Bağlantılar

Google Chrome eklentileri, tarayıcı ile birlikte çalışan kimi özellikler sunan uygulamalardır. Bu eklentiler arasında video indirme uygulamaları, kriptopara cüzdanları gibi birçok eklentiler bulunmaktadır. Bu eklentileri, indirme adresine yönlendiren sitelerden ya da https://chrome.google.com/webstore sitesinde arama bölümüne yazarak bulmak mümkündür.



Örneğin Chrome tarayıcısında oynattığımız bir videoyu indirmek için video indirme eklentisine ihtiyaç duyabiliriz. Hemen web mağazası olan https://chrome.google.com/webstore adresine gidiyor ve arama bölümüne downloader yazıyoruz. Çeşitli uygulamalar ve puanları çıkacaktır. Bu uygulamalardan güvenilir olanını bulup seçiyoruz. Karşısında chrome'a ekle butonuna tıklıyoruz.

Çıkacak uyarıyı okuyup "uzantı ekle" diyoruz. 


Kısa bir süre sonra eklenti chrome'a yerleşecektir. Her eklentinin kullanımı farklıdır. 

Eklentiyi kaldırmak içinse Chrome sağ üstte yer alan eklenti simgesine tıklıyoruz.



Ardından kaldırmak istediğimiz uygulamanın karşısında yer alan üç nokta simgesine tıklıyor ve "chrome'dan kaldır" diyoruz. 



Çıkacak uyarıyı onaylamak için "kaldır" diyoruz ve böylelikle indirdiğimiz chrome eklentisi kaldırılmış olacaktır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica