Üstkrkt hangi tuş, nasıl yapılır? Resimli anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

Bilindiği üzere bilgisayar klavyelerinde birçok kısayol mevcuttur. Bunları etkin kullanmak iyi bir pc deneyimi sağlar. Bu kısayolları anlamak için klavyede denk geldiği tuşu da bilmek gerekir. Başlıkta geçen üstkrkt de bu klasmanda. Birçok kişi haklı olarak üstkrkt nedir, klavyede nerededir diye sormaktadır. Bizler de sizin için klavyede bu tuşun yerini resimli olarak gösterdik. 



Üstkrkt bildiğimiz shift tuşu aslında. İşte aradığınız cevap budur. 

İster bu shifti ister görselde görünmeyen ve klavyenin solunda bulunan shifti kullanın, işlevleri aynıdır. Eğer ctrl + shift + n kombinasyonun nasıl yapıldığını merak ediyorsanız hemen aşağıda örnekle gösterelim. 



Yukarıda örnek olarak gösterdiğimiz Ctrl + Shift (üstkrkt) + n kombinasyonu chrome'da gizli mod'u açar. Bu kombinasyonun hatasız olması için önce shift sonra ctrl ardından n'ye basabileceğiniz gibi seri şekilde önce shift, sonra ctrl, ardından n'ye basabilirsiniz. Önce n'ye basarsanız kombinasyon çalışmayabilir.

Chrome'da yer işaretleri yöneticisi kısayolu ctrl + üstkrkt + o şeklindedir, yani ctrl + shift + o:



Kombinasyonları yaparken önce ctrl ya da shift'ten başlayın basmaya. Anlamını bilmediğiniz klavye karakterleri ve kısayol kombinasyonlarını yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica