Chrome gizli gezinme özelliği (gizli mod) nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Normal şartlar altında internette gezindiğimiz her sitenin, sayfanın bilgileri tutulur. Daha önce girmiş olduğumuz siteler adres çubuğuna herhangi bir şey yazdığımızda belirmeye başlar. Ayrıca CTRL + H tuşlarına aynı anda basarak ya da mobil uygulamada ayarlardan geçmişe ulaşmak mümkündür. Sürekli geçmişi silmek zor geliyorsa nasıl bir yol izlenebilir?

Geçmişi otomatik olarak sildiğini belirten uygulamalar mevcut. Fakat biz Chrome'un kendi özelliğini kullanacağız. Bu özellik sağ üst köşede yer alan üç nokta simgesine tıklandığında "yeni gizli pencere" ya da "yeni gizli sekme" olarak belirtimektedir. 



Bilgisayardan girenler yeni gizli pencereye isterlerse klavyeden ctrl + üstkrkt + n tuşlarına aynı anda basarak ulaşabilirler. Böylelikle gizli gezinme özelliği olarak da tabir ettiğimiz "gizli moda" geçiyoruz. 



Gizli mod'un ne anlama geldiğine dair bir bilgilendirme yazısı okuyacaksınız. Bilinmelidir ki bilgisayarınızda işlemlerinizi takip etmeye yarayan program ya da virüs varsa, "birileri" yine yaptıklarınızı yine görür. Ama bilgisayarınız standartsa, izleme programı vs. yoksa bu durumda Chrome gizli mod özelliğiyle geçmişin izi kalmaz. Yani kısacası gizli mod ile girdiğiniz siteler tarayıcı geçmişinde görünmeyecektir. 

Gizli moddan çıkmak için Gizli mod yazısına tıklayıp "gizli pencereleri kapat" diyebileceğiniz gibi direkt x simgesine de tıklayabilir yani tarayıcıdan çıkabilirsiniz. 

yeni 


Mobil uygulamadan giriyorsanız eğer gizli tüm açık pencereleri kapattığınızda gizli moddan çıkmış olursunuz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica