Gate.io üye olma ve para yatırma - coin gönderme

Sponsorlu Bağlantılar

Kripto para denince akla gelen ilk borsa Binance. Binance daha diğer borsalara göre daha popüler ve işlem hacmi daha fazla. Yani kripto paranın büyük bir kısmının burada döndüğünü söyleyebiliriz. Fakat bir tek Binance yok bu piyasada, günlük işlem hacmi milyar dolarları bulan başka borsalar da var ve giderek büyüyorlar. Bunlardan biri de şüphesiz gate.io adresinde bulunan ve gateio olarak anılan borsadır. Pancakeswap gibi yerlerden alınan tokenlerın en büyük beklentisi genellikle gate.io'da listelenmek oluyor. Gateio büyük borsalara girişin kapısı olarak görülüyor. Aşağıda Gate.io borsasına nasıl kayıt olunur, adım adım anlatacak ve işlem yapmak için ihtiyacımız olaran parayı nasıl yatıracağız, birlikte inceleyeceğiz.

Gate.io nasıl kayıt olunur? Gate io kayıt olma

Uygulamadan üyelik işlemlerini yapmak isteyenler https://www.gate.io/mobileapp bu adresten ios ya da android için gateio uygulamasını indirip gateio üye olma işlemlerine başlayabilirler. Siteden üye olacaklar buradan kaydolabilir:
https://www.gate.io/signup/3332792 



Ülke bölümünde Turkey seçiyoruz (Başka ülkedeyseniz o ülkeyi seçin)
Kullanıcı adı bölümüne bir nick girebilirsiniz. İsterseniz isminizi de ekleyebilirsiniz bu bölüme.
E-posta bölümü çok önemlidir. Buraya sürekli kullandığınız ve şifresini bildiğiniz bir mail adresi yazın. 
Şifre bölümüne en az 8 karakterden oluşan ve unutmayacağınız bir şifre girin. Bu sizin gateio giriş şifreniz olacaktır. 
Yönlendirme ID'si bölümüne 3332792 yazabilirsiniz. Site üzerinden yukarıda verdiğimiz linkten giriş yapanlarda bu bölüm direkt 3332792 olarak doldurulacaktır. Bu bizim referans kodumuzdur. Bununla üye olduğunuzda Gateio işlemlerinde komisyon indirimi kazanırsınız. Referans kodu girmeden işlem yaparsanız üye olduktan sonra herhangi bir referans kodu giremez ve indirimden faydalanamazsınız, karar sizin. 

18 yaşında veya daha büyük olduğumu onaylıyorum şeklinde yazan kutucuğu da işaretleyip "sonraki" diyoruz. 



Sonraki dedikten sonra fon şifresi bölümü çıkacak. Buraya en az 6 karakterden oluşan bir şifre giriyoruz. Bu az önce girdiğimiz şifreden farklıdır. Bu genellikle trade yaparken ve çekim işlemleri yaparken sorulan bir şifredir ve gateio bunu girişte belirlememizi istiyor. Unutmayın gateio giriş şifresi ayrı, fon şifresi ayrıdır. Buna da unutmayacağınız bir şifre girip devam edin. 


Sonraki ekranda puzzle karşılayacak bizi. Görselde işaretlediğimiz kısmı puzzle'ın çıktığı yere yerleştirmek için kaydırıyoruz. Bu aşamadan sonra üye olma işlemi yaparken başta girdiğimiz mail adresimizi kontrol etmeye gidiyoruz. Mailimize gateio'dan bir link gelecek. Bu mailin başlığı muhtemelen "üyeliğinizi etkinleştirin" olacaktır. Eğer böyle bir mail almazsanız mailinizin spam ya da gereksiz kutusuna bakabilirsiniz. Gateio'dan gelen maili açıp verilen linke tıkladığınızda üyelik işlemleriniz tamamlanmış olacaktır. 


Böylelikle gateio kayıt olma işlemleri sona ermiş bulunuyor. Dilerseniz şimdi mail ve şifrenizle ilk girişinizi yapabilirsiniz. Mail ve şifrenizi yazdığınızda puzzle ekranı gelecektir, puzzle ekranını geçtikten sonra e-posta kodu bölümü gelecektir. Buraya girmeniz gereken kod mailinize gelecektir. Muhtemelen gelen mail "Login verification code" başlığı altında gelecektir. Gelen maildeki kodu e posta kodu alanına girdiğinizde ilk girişinizi sağlamış olacaksınız. 

Gateio'ya para yatırma ya da coin gönderme nasıl olur?

Birçok kişi gateio kredi kartı ile para yatırma var mı diye soruyor. Daha önce bu hizmet yoktu ama artık var. Gateio bu konuda farklı davranmaktaydı ve sadece coin yatırma ve çekme işlemlerine müsaade etmekteydi. Yani banka havalesi ya da kartla para yatırma yoktu ama artık var. Tabii bunun için komisyon ödemeyi göze almak gerekir. Ayrıca bu aşamada kimlik doğrulama yani KYC gerekir. Bu yüzden biz kredi kartı ile para yatırma yerine bu borsaya coin göndermeyi daha uygun görüyoruz. Coin göndererek işlemlerinize başlayabilirsiniz. Peki ne yapılabilir? Btcturk, paribu, binance gibi borsalara yatırdığınız parayla coin alıp buraya gönderebilirsiniz. Coin gönderirken hızlı ve az komisyonlu coinleri tercih ederiz. Bu işlemleri daha iyi anlayabilmek için coin transferi konusunu incelemelisiniz. Her borsada coin göndermek tekniği mantık olarak aynıdır. Aşağıda vereceğimiz konuyu inceleyerek bir borsadan diğer borsaya coin transferi konusunu inceleyebilir, konu içerisinde gateio'ya nasıl coin gönderilebileceğini de öğrenebilirsiniz.
Borsalar arası coin transferi

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica