Panda uygulaması ile video boyutu küçültme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Telefondaki bazı videolarımızın boyutu çok büyük olabiliyor. Bunları whatsapp ya da benzeri yerlerde paylaşmak hem bizim hem karşı tarafın internetini fazla harcayabiliyor. Ayrıca çok daha önemli bir soruna yol açabiliyor: Telefonlarımızda yeterli alan yok! Telefonunuzdaki kamera ayarlarıyla oynayıp daha düşük çözünürlükte videolar çekebilirsiniz, fakat başka yerden indirdiğiniz videolar ne olacak? İster size ait olsun ister başkalarına, tüm videoların boyutunu sıkıştıran programlar mevcut. Panda da ücretsiz olması ve etkili olması sebebiyle tercih edilen video boyutu küçültme programlarından biridir. Tanıtacağımız uygulama android desteklemektedir. 

 Öncelikle Google Play'i açıyor ve Panda video yazıyoruz.




farluner apps tarafından yayımlanan bu uygulamayı yükle diyoruz, yükledikten sonra açıyoruz.



Uygulama açıldıktan sonra telefonumuzdaki dosyalara erişimine izin verdikten sonra telefondaki dosyaları görüntülüyoruz. Bunlardan boyut sıkıştırmak istediğimizi seçiyor ve sonraki diyoruz. 



Videoyu hangi boyutta istiyorsak seçimimizi yapıyoruz ve "sıkıştır" diyoruz. Küçük bir reklam çıkabilir, kısa bir süre bekleyip reklamı kapatıyoruz.


Panda dosyanı büzüyor deyip yüzdelik olarak gösteriyor bizlere. Eğer dosya çok büyükse bu işlem biraz sürebilir. İşlem bitince bilgilendiriliyoruz.


Biz video küçültme seçeneklerinden "ortalama boyut (daha iyi kalite)" seçmiştik ve sonuç yukarıda gördüğünüz gibi. 9 MB'lık dosya gayet iyi kalitede 1.7 MB olarak sunuldu bizlere. Son olarak "kaydet" dediğimizde video sıkışmış boyutta telefonumuza kaydedilecektir. Bu işlemin ardından boyutu ufaltılmış videonuzu inceleyebilir ve beğenirseniz büyük boyutlu orijinal videonuzu silebilir ve telefonunuzda daha fazla yer açabilirsiniz. Elbette piyasa Panda uygulaması ile sınırlı değildir. Video küçültmeye yarayan birçok uygulama mevcuttur. Fakat biz Panda'yı anlatmayı uygun gördük ve diğer video sıkıştırma uygulamalarının mantığı da bu şekildedir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica