Telefonda ve bilgisayarda link nasıl kopyalanır, whatsapp gibi yerlere nasıl atılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayarda ve telefonda işlerimizi kolaylaştıran bir işlem var: kopyala ve yapıştır! Bu özellik sayesinde bir resim, video ya da yazıyı kopyalayabiliyor ve yapıştırabiliyoruz. Linkleri de aynı şekilde kopyalayıp yapıştırıyoruz. Bu işin mantığı hemen hemen her cihazda aynıdır, "kopyala" deriz, yani o şeyi hafızaya alırız, gönderilecek yerde ise "yapıştır" deriz, iştem bu kadar. Şimdi önce bilgisayarda, sonrasında telefonda bir linki nasıl kopyalayıp yapıştırırız öğrenelim.

Bilgisayarda link kopyalama ve yapıştırma

Bunun için bildiğimiz mouse'u ya da laptop mouse'u olarak bilinen touchpad'i kullanırız. 





İster touchpad kullanın ister mouse, kopyalama işlemleri "sağ" ile yapılır. 


Örneğin yukarıdaki görselde signs of life şeklinde bir link bulunmakta. Bunu bilgisayarda kopyalamak için mouse ile linkin tam üzerinde durur ve mouse ya da touchpad'in sağ'ına tıklarız. Çıkan seçeneklerden "bağlantı adresini kopyala" ya tıklarız. Böylelikle kopyalama hafızasına alınacaktır. Örneğin kopyaladığımız bu bağlantıyı yani linki WhatsApp Web'ten birine atacağız. Hemen göndereceğimiz kişinin konuşma penceresini açıyoruz.



Bir mesaj yazın bölümüne sağ tıklarız ve çıkan seçeneklerden "yapıştır" deriz. Ya da "bir mesaj yazın" bölümüne bir kere tıklayıp ardından CRTL tuşu ile birlikte V'ye basarız. Bu şekilde kopyaladığımız linki yapıştırmış olacağız.

Bu arada bilgisayarı yeni kullanan kişiler link kopyalama işine yabancı kalabilirler. Linkler iki türlüdür. Biri tıklanabilir şekildedir, örneğin şöyle: https://bilgiduragi.blogspot.com/2021/05/binance-nasil-uye-olunur-binance-kayit-olma.html, bunu yukarıdaki teknikle yani üzerinde durup sağ'a tıklayıp kopyalayabilirsiniz. Fakat bu link size şu şekilde verilirse eğer https://bilgiduragi.blogspot.com/2021/05/binance-nasil-uye-olunur-binance-kayit-olma.html, bu durumda bu linki baştan sona ya da sondan başa doğru mouse'un soluyla tutup kopyalanacak yerine kadar seçip ardından mouse'un sağına tıklayıp "kopyala" demeniz gerekir. 

Telefonda link kopyalama 

Telefonda link kopyalamak için örneğin https://bilgiduragi.blogspot.com/2021/05/binance-nasil-uye-olunur-binance-kayit-olma.html şeklinde bir linke parmağınızla basılı tutun ve çıkan seçeneklerden "bağlantı adresini kopyala" deyin. Eğer link tıklanabilir şekilde değil de https://bilgiduragi.blogspot.com/2021/05/binance-nasil-uye-olunur-binance-kayit-olma.html bu şekildeyse, baştan ya da sondan parmağınızla dokunup kopyalanacak yere kadar belirleyin, ardından "kopyala" deyin.

Kopyalama işini hallettikten sonra kopyaladığımız linki bir yere yapıştırmaya geldi sıra. Linki bir tarayıcının adres çubuğuna, whatsapp, telegram ya da herhangi bir platforma yapıştırmak için yapıştırılacak alana gidin ve ilgili boşluğa parmağınızı basılı tutun, kısa sürede "yapıştır" seçeneği aktif olacaktır. Yapıştır dediğinizde ilgili link yapışmış olacaktır.






Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica