Aile hekimi ve sağlık ocağı değiştirme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

 Normal şartlarda her vatandaşın bir aile hekimi vardır. Kişi kendisine en yakın sağlık ocağında kendi aile hekiminde muayene olur ve tedavisini sürdürür. Taşınma ve memnuniyetsizlik durumlarında aile hekimi değiştirilebiliyor. Aynı sağlık ocağında başka bir aile hekimini seçebileceğiniz gibi başka bir sağlık ocağında başka bir aile hekimini seçebilirsiniz, böyle bir durumda doğal olarak sağlık ocağınız da değişmiş olacaktır. Bu işlem e-nabız üzerinden yürütülmektedir. E-devlet aile hekimi değiştirme uygulaması da e-nabız'a yönlendirmektedir. Aile hekimi ve sağlık ocağı nasıl değiştiriliyor bakalım.

E-nabız aile hekimi değiştirme

E-nabız E-nabız sitesine bilgilerinizle giriş yaptığınızda aşağıdaki görselde gördüğünüz gibi aile hekimini değiştir seçeneğini göreceksiniz. Tıklıyoruz. 




İlimizi seçiyoruz. Ardından değişiklik gerekçemizi seçiyoruz. Eğer başka bir yere taşındıysak adres/ikamet değişikliği seçeneğini işaretliyoruz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi aynı sağlık ocağından başka hekim seçebileceğiniz gibi başka sağlık ocağından başka hekim de seçebilirsiniz. Tabii bunlar için gerekçe lazım ve bu gerekçeyi de burada bildiriyoruz. 




Ardından ilçe seçimini yapıyor ve sonrasında aile sağlığı merkezi seçiyoruz. Burada turuncu renkle gösterilen doktorların kontenjanı dolmak üzere ama hâlâ yer olduğunu gösterir. Kırmızımsı renkli olan aile hekimleri yeni kayıt kabul edememektedir. Yeşil renkle gösterilenler ise kayıt için müsait durumdalar. Aile hekiminizi uygunluk durumuna göre seçebilirsiniz. Eğer ısrarla istediğiniz aile hekimi kırmızı ile gösteriliyorsa, ara ara takip edin çünkü kaydı düşenler oluyor ve o esnada boşluk yakalayıp aile hekimini tercih edebiliyorsunuz.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi e-devlet aile hekimi değiştirme linki sizi e-nabız'a yönlendirecek ve aile hekimi ve sağlık ocağı değiştirme işlemleri e-nabız üzerinden yürütülecektir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica