Alıcının kendisine teslim (AK) ne demek, nasıl uygulanır?

Sponsorlu Bağlantılar

Ptt posta hizmetleri ve diğer kargo hizmetlerinde alıcının kendisine ek hizmeti vardır. Eğer bir postada "alıcının kendisine" hizmeti varsa ilgili gönderi sadece şahsa teslim edilmelidir. Bu hizmet çeşitli gerekçelerden dolayı eklenmiş olabilir. Posta sadece o kişiyi ilgilendiren özel bir belge ya da kart türü bir şey olabilir. 

Bankaların bazı özel kartları sadece şahsa teslim edilir. Ayrıca sözleşmeli kartlar da sadece alıcının kendisine teslim edilen gönderilerdendir. Bankada hesap açmak istediğimizde tarafımıza imzalatılan bu sözleşmeler kimi zaman kurye yolu ile bize iletilmektedir. Bu gönderileri anne babamız eşimiz dahil olmak üzere vekaleti olmayan hiç kimseye teslim edilemez. Bu sebepten usulüne uygun olması için bu tür gönderilere "ak" yani alıcının kendisine gibi ibareler eklenir.

Sizler de birine göndereceğiniz kargoya sadece alıcının kendisi şeklinde ek hizmet ekletebilirsiniz. Bu hizmetin ek bir ücreti bulunmaktadır. Personel bu gönderiyi bizzat alıcıya teslim etmelidir. Alıcıyı bulamazsa eğer şubeye ihbarlamalıdır. Aksi yapılan işlemler hatalıdır ve soruşturma nedenidir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica