Çocuğun aile hekimini değiştirme - bebeklerin aile hekimi değişikliği

Sponsorlu Bağlantılar

Daha önce e-nabız aile hekimi değişikliği konusunu işlemiştik. Çokça merak edildiği için çocukların aile hekimi değişikliğinin nasıl yapıldığı ile ilgili yeni bir başlık açma gereği duyduk. Bebeklerin aile hekimi değişikliği de aşağıdaki gibi yapılmaktadır. Öncelikle yapılması gereken e-nabız sistemine giriş yapmaktır. E-nabız sitesi olan https://enabiz.gov.tr/ sitesine ya da e-nabız uygulamasına şifre ile giriş yapın.

Ardından üst bölümde çocuklarım menüsünü görün. Yasal olarak annesi ya da babası olduğunuz 18 yaşından küçük çocuklarınız için e-nabızda randevu alabilir, bilgi değişikliği yapabilirsiniz. 



Çocuklarım menüsünde 18 yaşından küçük çocuklarınız, bebekleriniz görünür. Bunlardan aile hekimini değiştirmek istediğinizin üzerine tıklayın. Bu aşamadan sonrası daha önce işlemiş olduğumuz aile hekimi değiştirme konusundaki adımların aynısıdır. İlgili konuya buradan ulaşabilirsiniz: Aile hekimi değiştirme

Çocuk seçimi yapıldıktan sonra "aile hekimi değiştir" yazısına dokunuyoruz.


İsim soyisim gibi bilgilerin olduğu sayfa açılacaktır. Burada aile hekimi ve sağlık ocağı değişimi gerçekleştirilebilir. Şehir, ilçe ve değişikliğin gerekçesi gibi seçenekler işaretlendikten sonra hangi aile hekimliği seçilmek isteniyorsa seçim yapılır ve uygun olan hekim seçilebilir. Yeşil renkle gösterilen hekimler hasta kontenjanına açık doktorlardır. Her aile doktoru için belli sayıda hasta kabul etme sınırı vardır. Bu sınırı aşmaya yakın olanlar turuncu-sarı arası renkle gösterilir. Kırmızıya yakın renkte gösterilenler ise hasta kontenjanı dolan aile hekimleridir. 


Kırmızı ile gösterilen aile hekiminin hastalarından biri ikamet değiştirdiğinde ya da aile hekimi değişikliği yaptığında kontenjanda bir kişilik yer olacaktır. Dolayısıyla özellikle istediğiniz aile doktoru kırmızı renk ile gösteriliyorsa zaman zaman sistemi kontrol edip müsait duruma düşüp düşmediğini kontrol edebilirsiniz.

Uygun aile hekimini seçtikten sonra çocuğunuz, bebeğiniz için aile hekimi değişikliği tamamlanmış olacaktır. İşlemleri sürdürürken telefonunuza sms gelecektir, sms ile gelen kodu girdiğinizde talebiniz işleme alınacak ve belirtilen sürenin sonunda çocuk - bebek aile hekimi değişikliği gerçekleşmiş olacak. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica