Gate.io Totp şifresi nedir? Totp hatası, totp unuttum

Sponsorlu Bağlantılar

Ünlü kripto para borsası gate.io'ya kayıt olma aşamalarından sonra bazı bilgilerin doldurulması gerekir. Bu bilgilerden iki tanesi oldukça önemlidir, biri fon şifresi diğeri 2fa yani iki faktörlü doğrulamadır. En sık kullanılan iki faktörlü doğrulama uygulaması Google Authenticator olarak bilinir. Gateio'da iki faktörlü doğrulamayı aktif ettiğinizde bunun oldukça önemli bir şey olduğunu unutmamanız gerekir. Bu sistemi aktif ettiğinizde Gateio'ya her girişinizde Google Authenticator türü uygulamanıza bir kod gelir ve kod değişmeden kodu girmeniz gerekir. Kod değiştiğinde süresi bitmeden hemen yenisini girmelisiniz. Bunu bankacılık uygulamalarına girerken sms gelmesi gibi düşünebiliriz. Bu sayede şifremizi bilen kişiler hesabımıza giremezler, çünkü ayrıca telefonumuza anlık gelen kodu da bilmeleri gerekir. Bu güzel bir güvenlik aracıdır fakat uygulamanın silinmesi, telefonun bozulması gibi durumlarda sıkıntı yaşanır. 

Gateio'ya her girişte bizi TOTP şeklinde bir şey karşılar. Nedir bu TOTP şifresi, buraya ne girmeliyiz? TOTP denilen şey yukarıda sözünü ettiğimiz iki faktörlü doğrulamadan başka bir şey değildir. 





2faktörlü doğrulamayı aktif etmenizi sağlayan Authenticator uygulamasını açın. Burada Gateio hesabı için sürekli değişen şifre göreceksiniz. Eğer Binance gibi borsalar için da iki faktörlü doğrulama aktifse burada birden fazla kod görürsünüz. 



Bizi şimdilik ilgilendiren Gateio olduğu için ilgili şifreyi kopyalarız ve şifrenin yanındaki zamanlayıcı sıfırlanmadan hemen Gateio'da TOTP şifresi sorulan yere yazarız. Şifreyi TOTP bölümüne hızlıca yazmamız gerekir. Çünkü göreceksiniz ki Authenticator'daki şifre sürekli değişir, bu sebepten hızlı davranmalı. Doğru bir şekilde girip onayladığınızda TOTP bölümünü geçecek ve Gateio girişi yapacaksınız.

TOTP hata alıyorum, authenticator şifremi unuttum ne yapmalıyım?

Eğer hızlı davranmazsanız şifre geçersiz olacağından TOTP hata verecektir. Bu yüzden yukarıdaki bilgilere dikkat edin. Ayırca TOTP şifresi dediğimiz şey sürekli değişen Google Authenticator şifreleridir.  Fakat ortada authenticator uygulaması yoksa TOTP bölümü bir şey ifade etmeyecektir. Böyle bir durumda Google Authenticator kurulumu esnasında girdiğiniz bilgileri, kurulum anahtarını bulmanız gerekir. Herhangi bir yedekleme yapmadıysanız tek şansınız Gateio müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalışıp iki faktörlü doğrulamayı iptal etmeye çalışmak olacaktır. 




Totp şifre istenen bölümde destek ile iletişime geçin bölümünü kullanarak müşteri hizmetlerine sorununuzu iletin. Eğer daha önce kimlik doğrulaması yaptıysanız işlemler daha kolay olacak. Fakat bir kimlik doğrulamanız yoksa işlemler daha uzun olacak ve işlemi yapanın siz olduğunu kanıtlamanız gerekecek. 

Yeni eklenen konu: Mexc referans kodu

Sponsorlu Bağlantılar

4 yorum:

  1. 2 faktörlü doğrulama kodu girdiğim halde süresi içinde hızlı bir şekilde genede açılmıyor. İlk kez böyle oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Gate io hesabimdan ustd çekemiyorum fon sifremi ve mail sifresini dogru giriyorum totp veya tel no giriniz yazisi cikiyo ne yapmalaiyim

    YanıtlaSil
  3. Toty şifresi hata veriyor ne yapmam gerekiyor zamanında da yazsam hata veriyor ne yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica