Google Chrome ekran yakınlaştırma ve uzaklaştırma - Yazı büyütme ve küçültme

Sponsorlu Bağlantılar

Google Chrome ekranını Pc ya da mobilden büyütebilir ya da küçültebilirsiniz. Daha doğrusu yakınlaştırabilir ve uzaklaştırabilirsiniz. Bu sayede bazı görüntüleri daha net görebilirsiniz, ayrıca yazıları daha büyük ya da küçük görme imkânına kavuşursunuz. Chrome resim büyütme nasıl yapılır diyenler de aşağıdaki anlatımı takip edebilirler. 

Bilgisayarda Chrome uzaklaştırma ve yakınlaştırma - chrome yazı büyütme ve küçültme

Yazı büyütmek ve küçültmek için Chrome sağ üst köşesinde yer alan üç nokta simgesine tıklarız ve çıkan seçeneklerden "yakınlaştır" bölümünün karşısında yer alan - eksi ve + artı simgelerini kullanırız. - tıklayınca chrome ekranı küçülecek yazılar da ufalacak, + simgesine tıklandığında ise yazılar görüntüler büyüyecek. 


Bu işlem klavye ve mouse kombinasyonuyla da yapılabilmektedir. Klavyenin CTRL tuşuna basılı tutup mouse'un ortasındaki düğmeyi yani mouse tekerleği dediğimiz şeyi ileri geri yaptığınızda chrome ekranı büyür ve küçülür. 

Mobil Chrome yazı ve resim büyütme küçültme nasıl yapılır?

Mobil chrome uygulamasına girenler sağ üst köşede yer alan üç nokta simgesine tıklayıp ayarlar dedikten sonra erişilebilirlik bölümüne girip gerekli ayarlamayı yapabilirler. 





Erişilebilirlik menüsüne girildiğinde "metin ölçekleme" ayarı yapabilirsiniz. 


Metin ölçekleme her zaman işinize yaramayabilir. Daha pratik ve etkili yöntem iki parmakla ekranı büyütmektir. Parmağı sağlıklı olan kişiler baş parmak ve işaret parmağıyla bunu rahatlıkla yapabilirler. Büyütülecek bölümün üzerine baş parmak ve işaret parmağı konur ve büyütülür. Twitter.com gibi sitelerde "büyütme ve küçültme" işlevsiz olabilir. Diğer sitelerde ise test edebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica