Mouse (fare) tekerleği çok hızlı, hız ayarı nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Mouse ortasında bulunan ve ileri geri çevirdiğimiz şeye mouse tekerleği denmektedir. Bu tuşun birçok işlevi vardır. En büyük işlevlerinden biri sayfayı aşağı yukarı kaydırmaya olanak sağlamasıdır. 



Bazen bu tekerlek bozulduğundan ya da ayarlardan dolayı hatalı çalışır. Böyle durumlarda öncelikle fare hassasiyet ayarlarını kontrol etmek gerekir. Eğer mouse tekeriniz gereğinden hızlı çalışıyor, bir şeyi seçmeye imkân vermeden çok aşağı ya da çok yukarı çıkıyorsa mouse teker hızı ayarlarını kontrol etmenizde fayda var. Bu tür mouse kaydırma sorunlarının bir kısmı teker hızından kaynaklanabilir. 

Windows 10 kullananlar "aramak için buraya yazın" bölümüne "teker" yazdıklarında fare tekeri hızını ayarlamayı sağlayan "fare tekerleğiyle ne kadar uzağa kaydırılacağını seçin" seçeneğine tıklayabilirler. 





Fare ayarı açıldığında "her defasında kaç satır kaydırılacağını seçin" bölümünde gerekli ayarlamayı yapabilirsiniz. 


Diğer Windows sürümlerinde arama bölümünü kullanarak fare ayarlarında teker hızını değiştirebilirsiniz. Manuel olarak ulaşmak isterseniz eğer Denetim Masası'na girin. Ardından "donanım ve ses" menüsüne tıklayın.


Aygıtlar ve yazıcılar altında yer alan fare'ye tıkladığınızda fare ayarları çıkacaktır. Fare ayarlarında "tekerlek" menüsüne tıkladığınızda tekerlek hassasiyetini ayarlayabileceksiniz.





Bu işlemler sonrası mouse tekeri hâlâ hızlı ya da yavaşsa, başka bir mouse ile test etme imkanınız varsa test edin. Test etme imkânınız yoksa bilgisayarı kapatıp açmayı deneyin. Sorunun kökenini bulamazsanız eğer mouse tekerinin sorunlu olduğu düşünülebilir. Bu konuda destek almaya çalışın. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica