Rapor parası sorgulama - E Devlet işgöremezlik ödemesi

Sponsorlu Bağlantılar

Hastalık, kaza gibi durumlarda hastaneye başvurmanız durumunda istirahat raporu düzenlenir. Buna işgöremezlik raporu da denmektedir. İşe gidilmeyen günler maaşınızdan kesilir ve günlük ücretinizin belli bir oranı işgöremezlik ödeneği olarak hesabınıza yatar. Yani sizin işyerinizdeki günlüğünüz 100 TL ise rapor parası olarak günlük 100 TL'den daha az ücret alacağınızı belirtelim. Bu bilgileri daha detaylı öğrenmek için rapor parası hesaplama sitelerine bakabilirsiniz.

Rapor parası nereden nasıl sorgulanır? Rapor parası ne zaman yatar? 

Rapor paranızın yatıp yatmadığını E-devlet sitesinin https://www.turkiye.gov.tr/4ab-isgoremezlik-odemesi-gorme linkinden öğrenebilirsiniz. Link hatalı olursa ya da uygulamadan giriş yaparken sorun yaşıyorsanız arama bölümüne işgöremezlik yazmaya başladığınız anda sonuçlarda işgöremezlik ödemesi belirecektir. "4A/4B işgöremezlik ödemesi görme" şeklinde çıkan sonuca tıkladığınızda işgöremezlik ödemesi ile ilgili bilgileri görebilirsiniz.



Aşağıda 2017 tarihli rapor parası ödemesi ile ilgili bilgileri görüyoruz. O tarihte hastanın işgöremezlik ödemesi Ziraat Bankasına yatmış görünüyor. 



Aşağıda ise 2018 ve 2021 tarihinde istirahat raporu almış bir hastanın istirahat raporu ödeme bilgilerini görüyoruz. 




Rapor parası nereden alınır?

Şimdilik bu ödeme PTT'den alınmaktadır. Fakat bu dönem dönem ve özel durumlara göre değişebilir. En sağlıklı bilgiyi işgöremezlik rapor sorgulama sayfasında görebilirsiniz. Yukarıdaki görselleri inceleyelim.

* Ödeme durumu: Ödendi. Bu bilgi o sırada gösterilen tarihteki istirahat raporu parasını aldığınızı gösterir. 
* Ödeme tutar: İstirahat raporu ücreti ne kadar sorusunun cevabını buradan bulabilirsiniz. 

* Ödeme durumu: bankaya gönderildi. Sistemde aksaklık yoksa eğer parayı hâlâ almadığınız durumlarda yazar bu. Ayrıca "rapor parası ne zaman alırım, rapor parası ne zaman yatar? diye soranlar burada bankaya gönderildi ibaresini gördüklerinde istirahat raporu parasını çekmeye gidebilirler. 
* Rapor başlangıç ve bitiş tarihleri işlemlerin hangi raporunuza ait olduğunu anlamanızda kolaylık sağlar. O tarihler aralığında SGK sisteminde işgöremezlik raporu aldığınız kesinleşmiştir. 
Bankaya gönderilme tarihinin boş olması bir şey ifade etmez. Önemli olan ödeme durumu bölümüdür. 
Banka altında hangi istirahat raporu parasını nereden alacağınız yazar. Eskiden burada Ziraat Bankası yazmaktaydı fakat şimdilerde PTT yazmakta. Buradan anlarız ki rapor paramızı PTT'den alabiliriz. Fakat siz bu yazıyı okuduğunuzda mutlaka sorgulama işlemi yapın ve paranın yattığı yeri öğrenin. 







Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica