Touchpad açma ve kapatma kısayolu - Laptop mouse aktif etme)

Sponsorlu Bağlantılar

Laptop'a tümleşik olan ve mouse olarak kullanılan araca touchpad denir. Toucpad görünmez bir çizgiyle ikiye ayrılmış gibidir ve mouse'tan farksız çalışır. Elbet avantaj ve dezavantajları da vardır. Bunu belirleyecek olan kullanıcı deneyimidir. 


Toucpadler bazen çalışmaz olurlar. Genellikle yanlışlıkla dokunduğumuz bir tuş buna sebep olur. Hem touchpad'i yanlışlıkla kapatanlar nasıl açabilirler hem de touchpadi kapatmak isteyenler nasıl kapatabilirler hemen gösterelim.




Klavyenizde F1 F2... şeklinde sıralı yerlerde yukarıdaki gibi bir simge gördüğünüzde buna tıkladığınızda touchpad açılır ya da kapanır. Yukarıdaki örnekte touchpad simgesi F6 sırasında fakat bu her bilgisayarda farklı yerdedir. 

Eğer böyle bir işaret görüp tıkladığınız hâlde işlemiyorsa bir de FN tuşu ile birlikte basmayı deneyin.




Touchpad tuşu tek başına açmaya kapamaya etki etmiyorsa örnekteki gibi FN tuşunu klavyenizden bulun ve FN tuşuna basılı tutarak touchpad simgesinin olduğu tuşa basın. 

Touchpad açma ve kapama kısayolu bu şekildedir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica