Android telefonlarda klavye rengi, şekli ve özellikleri değiştirme

Sponsorlu Bağlantılar

Android telefonlarda standart olarak sunulan klavyeden sıkıldıysanız ek uygulamalara gerek kalmadan güncel android sürümlerinde sunulan diğer klavye seçeneklerini deneyebilirsiniz. Bunun için öncelikle klavye ayarlarına gitmek gerekir. Klavyeye birkaç yoldan gidilebilir. En basit yöntem şöyledir: Yazı yazdığınız herhangi bir alana girin, örneğin WhatsApp. Klavyenin üstünde dişli çark simgesi göreceksiniz, bu sizi direkt klavye ayarlarına götürür. 


Klavye ayarlarına giden diğer yol ise şöyledir:

Ayarlar - Genel yönetim - Klavye ayarları. Cihazınız farklıysa eğer cihazın arama bölümüne "klavye" de yazabilirsiniz. Klavye ayarlarına girdikten sonra yüksek kontrastlı klavyeye dokunup ne seçeneklerimiz olduğunu görelim. 


Burada seçimimize göre klavyemizin nasıl görüneceği gösteriliyor. 



Cihazın size sunduğu bu seçeneklerden birini seçebilirsiniz. Eğer bunları sevmediyseniz geri dönün ve bir de "tema" bölümünü deneyin. Tema bölümüne geçiş yapmak için yüksek kontrastlı klavye seçeneğinin işaretini kaldırmak gerekir. 


Burada da birkaç seçenek arasından size uygun olanı seçebilirsiniz. 


Tek el klavyesi ve yüzen klavye nedir, nasıl yapılır?

İsimlerinden de anlaşılacağı üzere biri tek elle yazmayı kolaylaştırmak içindir, diğeri ise klavyenin hareket etme özelliğinden dolayı bu isimle anılmıştır. Her iki ayar ve daha fazlası mod bölümünden değiştirilebilmektedir. 


Örnek bir tek el klavyesi aşağıdaki gibidir. 


Yine bir önceki menüye yani klavye ayarlarına döndüğünüzde birçok ayarın buradan değiştirilebildiğini göreceksiniz. Örneğin klavye yazılarını büyütme, özel semboller, düzen gibi birçok ayar bu bölümde mevcuttur. Karıştırarak ve size uygun seçeneği işaretleyerek klavyenizi daha işlevli hâle getirebilirsiniz. 

Yukarıdaki özelliklere ek olarak play store'dan güvenli klavye uygulamalarını indirerek klavyenizi şık hâle getirebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica