Whatsapp tuş sesi, titreşim ve mesaj gönderme sesi açma kapatma

Sponsorlu Bağlantılar

Whatsapp'ta bir şey yazarken klavye tuşlarından ses gelir ve gönderilen her mesajda ses çıkar. Ayrıca tuşlara bastıkça telefon hafif titrer. Ayarları değiştirmediğiniz sürece bu sesleri ve titreşimleri duyarsınız. Ayarları değiştirdiğinizde ise bunlar tersine döner. Bu konuda bu ayarlar nasıl açılır ya da kapatılır anlatacağız.

Whatsapp mesaj gönderme sesini kapatma ve açma

Whatsapp'tayken ayarlar/bildirimler sıralamasını takip edin. 


Burada sohbet seslerini açabilir ya da kapatabilirsiniz. Sağa çekerseniz aktif olur ve her mesaj gönderiminde ses çıkar. Sola doğru çektiğinizde ise iptal olur, sizi rahatsız eden ve her mesaj gönderdiğinizde çıkan whatsapp mesaj gönderme sesi kapanacaktır. 

Whatsapp tuş (klavye) sesi ve titreşim kapatma - açma

WhatsApp'ta mesaj yazarken tuşlara basıldığında hem ses çıkar hem titreşim gerçekleşir. Aslında bu WhatsApp'a özel bir ayar değildir. Tuş sesinin açık olmasından kaynaklı klavyeyi kullandığınız her yerde bu sesi duyarsınız. Her cihazda bu ayar farklı yerde olmakla birlikte android cihazlar için şu şekildedir: Telefon ayarları/sesler ve titreşim/sistem sesi - titreşim kontrolü



* Ses altında yer alan dokunma etkileşimleri uygulamalar arasında gezinirken çıkan sesleri etkiler. Bunu açabilir ya da kapatabilirsiniz.

* Ses altında yer alan samsung klavye (cihazınızda başka şekilde isimlendirilmiş olabilir) klavyede tuşlara basarken çıkan sesleri açıp kapamaya yarar. Yani WhatsApp'ta yazışırken her tuşa bastığınızda çıkan sesten rahatsız oluyorsanız bunu buradan kapatabilirsiniz. Ya da klavye seslerinden hoşlanıyorsanız geri açabilirsiniz.
* Titreşim altında yer alan dokunma etkileşimleri uygulamalar arasında gezinirken titreşim oluşmasını sağlar. Bunu da buradan açabilir ya da kapatabilirsiniz.
* Titreşim altında yer alan samsung klavye ise yazı yazarken her tuşa basıldığında telefonun titremesini açar ya da kapatır. Eğer WhatsApp'ta her tuşa bastığınızda oluşan titreşimi kapatmak istiyorsanız görseldeki gibi sola kaydırmanız gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica