Google arama ve web geçmişi nasıl silinir?

Sponsorlu Bağlantılar

Google oturumu açıkken girilen siteler ve Google aramaları kayıt altına alınır. Bunlara oturumunuz açıkken erişebilir ve silebilirsiniz. Google arama bölümüne dokunulduğunda daha önce aramış olduğumuz şeyler çıkabilir. Bunları "kaldır" dememiz geçmişi tamamen sildiğimiz anlamına gelmez.

 Bu yüzden Google arama geçmişi nasıl görülür, nasıl silinir birlikte görelim. İster telefondan ister tabletten isterseniz pc'den giriş sağlayın. Google geçmişini göreceğimiz adres: https://myactivity.google.com/myactivity şeklindedir. Daha önce bu adres https://www.google.com/history şeklindeydi. Kullanıcılar bu bölüme erişmek için Google history silme şeklinde arama yapmaktadırlar. history linkine girdiğinizde de doğru yere yönlendirilecektir fakat resmi ve güncel adres https://myactivity.google.com/myactivity şeklindedir. Öncelikle bu adrese gidiyoruz. Biraz aşağı indiğimizde gerçekten de tüm aktivitemizi görüyoruz. 



Biraz daha aşağı indiğimizde daha ilginç şeyler görüyoruz.



Hem bilgisayarda hem telefonda aynı Google oturumu açık olduğu için bilgisayardan girdiğimizde telefonda yapılan işlemleri de görmekteyiz. Dolayısıyla Google geçmişinin çok daha kapsamlı bir şey olduğunu görüyoruz.

Bunları silmek için https://myactivity.google.com/myactivity adresine girmiştik. Siteye girdiğimizde solda etkinlik silme ölçütüne tıklıyoruz. 


Çıkan seçeneklerden son bir saat, son bir gün gibi size en uygun olanı seçip belli bir zaman dilimini silebilirsiniz. Fakat geçmişi tamamen kaldırmak istiyorum derseniz bu durumda "tüm zamanlar" demeniz gerekir. 

Tüm zamanlar dedikten sonra size çok sayıda seçenek sunulmaktadır. Alışveriş, arama ve diğer birçok şeyin arama geçmişini tamamen kaldırabilirsiniz. Listeyi iyice inceleyin, geçmişinin silinmesini istemediğinizin tikini kaldırın. Tiki işaretli olanlar geçmişi silinecek olanlar, tiki işaretli olmayanlar ise ayarına dokunulmayanlar olacaktır. 



Seçimimizi yapmamızın ardından sonraki diyerek işlemleri sürdürüp Google geçmişini siliyoruz. Bundan sonra bu geçmişin tutulmasını istemiyorsanız eğer aşağıdaki ayarları yapmanız gerekir.

Google web geçmişi nasıl kapatılır?

Gerek google web geçmişi gerekse tüm aktiviteler kapatılabilir. Böylelikle bundan sonra hareketleriniz kaydedilmez. Dolayısıyla yine buraya gelip google geçmişi silme işlemi yapmanız gerekmeyecektir. Bunu yapmak için "etkinlik kontrolleri" menüsüne gireriz. 



Biraz aşağı inin. 



Web ve uygulama etkinliğinin "açık" olduğunu görüyoruz. Karşısında yer alan "kapat" butonuna tıkladığımızda web geçmişini kapatabiliriz. Sadece web geçmişini değil diğer tüm hareketlerimizin izlenmesini, kaydedilmesini engelleyebiliriz. Google web geçmişi kapatma işlemi de işte bu kadardır. Daha fazla ayar için burayı kurcalayabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica