Google Chrome geçmiş temizleme - silme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Girdiğim siteleri kimler görebilir?

Web tarayıcıları herhangi bir müdahalede bulunmadığınız sürece arama geçmişlerini saklı tutar. Böylelikle herhangi bir harfe tıklayınca direkt daha önce aradığınız sözcükler, siteler çıkar. Dolayısıyla kullandığınız cihazı kullanan herkes görebilir. Bunları geçmişten tek tek kaldırmak ya da arama geçmişini tamamen silmek mümkündür. Ayarların sonunda girmiş olduğunuz tüm siteleri arama geçmişinden kaldırabilirsiniz. Hem bilgisayardan Chrome'a girenler hem de mobilden Chrome kullananlar için geçmiş silmenin nasıl olduğuna bakalım. Ayarları doğru bir şekilde uyguladığınızda girdiğim siteleri nasıl, nereden silebilirim sorusunun cevabını bulmuş olacaksınız.

PC Chrome web geçmişi silme

Bilgisayarda web geçmişine ulaşmanın iki yolu vardır. Bunlardan biri CTRL + H kombinasyonunu kullanmaktır. Klavyenizin CTRL tuşuna basılı tutarken H tuşuna da basarsanız direkt Chrome geçmişine ulaşırsınız. 

Ayrıca Chrome sağ üstünde yer alan üç nokta simgesine tıklayıp, geçmiş ve ardından geçmişin yanında beliren bölüme tıklandığında yine geçmişe ulaşılır. 



Gerek ayarlardan gerekse CTRL + H kombinasyonuyla ulaşılan yer chrome://history/ şeklindedir. Adres çubuğuna baktığınızda bu şekilde görürsünüz.




Eğer girdiğiniz sitelerden bazısını kaldıracaksınız ve diğer geçmiş aynı şekilde kalsın diyorsanız, silmek istediklerinizi tek tek işaretleyip ardından sağ üstte yer alan sil yazısına tıklayıp silebilirsiniz. 



Geçmişi tamamen temizlemek istiyorsanız eğer aynı yerdeyken sol tarafta yer alan "tarama verilerini temizle" yazısına tıklayın. 



Tarama verilerini temizle menüsü çıkacak. Burada son bir saati, son bir günü silebileceğiniz gibi şimdiye dek girilmiş tüm siteleri geçmişten kaldırabilirsiniz. Geçmişten şimdiye her şeyi silmek istiyorsanız eğer zaman aralığını "tüm zamanlar" olarak seçin. 



Tarama geçmişi seçili olacak. Diğer seçenekler olan çerezler ve diğer site verileri, önbelleğe alınan resimler ve dosyalar bölümünü de işaretleyip geçmiş tüm verileri kaldırabilirsiniz. Bu son iki seçeneği işaretlemeniz durumunda facebook vb. tüm sitelerde oturumlarınız kapatılır. Bu seçeneklere dokunmak istemiyorsanız eğer "tarama geçmişi"nin seçili olması yeterlidir. Ardından verileri temizle dediğinizde chrome web geçmişi temizleme işlemi gerçekleşecektir. 

Telefonlarda Chrome internet arama geçmişi silme - Telefondan girilen siteleri silme

Mobil cihazlarda chrome internet geçmişini silmek için sağ üst köşede yer alan üç nokta simgesine dokunuruz.


Geçmiş çıkacaktır karşımıza. Buradan istersek girmiş olduğumuz bazı siteleri tek tek karşılarında yer alan çarpı simgesiyle kaldırabiliriz. Fakat geçmiş 1 saati ya da tüm zamanı silmek için "tarama verilerini temizle" seçeneğine dokunuruz. 




Tarama verilerini temizle seçeneği açıldığında bilgisayarda chrome internet geçmişini silme işlemini yaptığımız gibi seçenekler karşılıyor bizleri. Bunlardan daha fazlasını silmek isterseniz tercihinizi yapabilirsiniz. Dilerseniz 1 saat, dilerseniz 1 gün, dilerseniz şimdiye dek girilmiş tüm internet sitelerini arama geçmişinden kaldırabilirsiniz. Zaman aralığı bölümünde "tüm zamanlar" seçin.





Ardından verileri temizle deyin. Bu sayede girilmiş tüm siteler arama çubuğundan yok olacaktır. Daha fazla şey silmek için yukarıda görmüş olduğunuz tüm kutucukları işaretleyip verileri temizle diyebilirsiniz.

Yukarıda yaptığımız işlemler chrome tarayıcı geçmişi silme işlemidir. Eğer Google oturumunuz açıkken tarayıcılarda geziniyorsanız bu durumda Google'ın da bu geçmişi tuttuğunu hatırlatırız. Konuyla ilgili Google geçmiş silme başlığına göz atabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica