WhatsApp gruba kişi ekleme ve çıkarma nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp'ta grup kurarken eklenecek kişiler de seçilir. Fakat bu daha sonra kullanıcı eklemeye engel değildir. İstediğiniz zaman WhatsApp'a başka kişiler ekleyebilir ya da çıkarabilirsiniz. Bu işlemi Web WhatsApp'tan da yapabilirsiniz. Yapılacak işlem oldukça basittir. İster android mobil uygulamadan ister Web WhatsApp'tan yöneticisi olduğunuz grubunuza gidin. Grubun isminin yazılı olduğu üst kısma dokunun. 


Sağ üst köşede yer alan simgeye ya da altta bulunan "katılımcı ekle" yazısına dokunduğunuzda WhatsApp kişilerinizi görürsünüz. Bunlardan eklemek istediklerinizi seçip onayladığınızda gruba kişi eklenmiş olur. WhatsApp gruplarına katılmayı engelleme ayarı yapmış kişileri ekleyemeyeceğinize dair uyarı alabilirsiniz, "...eklenemedi, gruba katılması için özel olarak davet edebilirsiniz" yazdığında gruba davet et yazısı çıkar, gruba davet et dediğinizde kişiye davet gider ve gruba katılıp katılmayacağını kendisi belirler. 

Yöneticisi olunmayan WhatsApp grubuna nasıl kişi eklenir?

Bir grubun yönetici değilseniz eğer sadece davet koduyla gruba kişi eklenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için yöneticinin grup bağlantısını sizinle paylaşması gerekir. Davet kodu oluşturma konusunda bu konuyu inceledik. Davet linkini sadece yöneticiler görür ve sizinle paylaşabilir. 

WhatsApp gruplarında kişi çıkarma nasıl olur?

WhatsApp gruplarında sadece yöneticiler kişi çıkarabilirler. Bu kişiler kendi eklediği kişiler de olabilir davet kodu ya da diğer yöneticilerin eklediği kişiler de olabilir. Bu yetkiye sahip olmak için yönetici olmak gerekir. Grubun adının yazılı olduğu üst bölüme dokunun. Ardından aşağı doğru inip grup üyelerini görün. Bunlardan gruptan engellemek, gruptan silmek istediğiniz kişiyi bulup basılı tutun. 




Çıkan seçeneklerden "... kişisini çıkar" dediğimizde WhatsApp grubunda kişi çıkarma işlemini tamamlamış oluruz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica