WhatsApp grup davet linki oluşturma ve paylaşma

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp grupları gizlidir ve sadece eklenen kişiler grubu görebilir. Bu sebepten başkalarını eklemek "grup yöneticisinin" elindedir. Grup yöneticisi sizlere de yöneticilik verdiğinde sizler de kendi kişilerinizi gruba ekleyebilirsiniz. Bunun dışında bir de grup davet linki vardır. Grup linkleri karmaşık kodlardan oluşur, sebebi ise dışardan birinin tahmin ederek girmemesi içindir. Grup linkini sadece yönetici(ler) görebilir ve isterse paylaşabilir. 

Üyesi olduğunuz WhatsApp grubunun linkini kopyalayıp diğerleriyle paylaşabilir ve grubunuza gelmelerini sağlayabilirsiniz. Bunun için yapılacak işlem oldukça basittir. WhatsApp grup davet linki nerede birlikte görelim. Android uygulamada da Web WhatsApp'ta da aynı şekilde yapılmaktadır. Yöneticisi olduğunuz gruba girin. Grubun adının yazılı olduğu bölüme dokunun. Ardından aşağıda "bağlantıyla davet et" yazısına dokunun. 



Davet bağlantısı menüsü açılacaktır. Burada davet kodunuzu göreceksiniz. 


Görüldüğü üzere bu davet kodunu çeşitli şekilde başkalarına gönderebiliyorsunuz. Eğer grubunuzdaki üyelerle paylaşıp daha fazla üye getirmelerini istiyorsanız bağlantıyı kopyala deyin ya da "whatsApp ile bağlantı gönder" deyip grubunuzu seçip gönderin. 

Rehberinizde ekli olan ya da olmayan birini QR kodu bölümüyle hızlıca ekleyebilirsiniz. QR kodu bölümüne girdiğinizde karekod açılacaktır. Yanınızdaki kişinin karekod uygulaması varsa eğer bu kodu okuttuğunda gruba yönlenecektir, "sohbete katıl" dediğinde grubunuza girecektir. Karekodunuzu bir sitede paylaşabilir ya da bir yere yapıştırabilirsiniz.

WhatsApp grup linki değiştirme ve sıfırlama

Eğer hiç olmadık kişiler grubunuza üye olmaya başladıysa "bağlantıyı sıfırla" diyerek daha önce paylaştığınız grup linkinin geçersiz olmasını sağlayabilirsiniz. Değiştirdiğiniz anda bir önceki grup davet linkine tıklayanlar geçersiz bağlantıyla karşılaşacak ve gruba gelemeyeceklerdir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica