Adıma şirket var mı? Adıma şirket açıldığını nasıl öğrenebilirim?

Sponsorlu Bağlantılar

Birçoğumuzun korkulu rüyasıdır adımıza şirket kurulması. Ne yazık ki bu tür şeyler mümkün. Bir kimlik fotokopisi ya da sahte kimlikle şirket açıldığını sıkça duyuyoruz. Her ne kadar o şirketin açılması için gerekli evrakları veren siz değilseniz ve imza sizin değilse bile böyle bir durum baş ağrıtır, işleri bozar. Bir anda banka hesaplarınıza bloke gelebilir, o an çok lazım olan paranızı geri alabilmek için dava üstüne dava açmanız gerekebilir. Benzer bir korku cep numarasında da yaşanmaktadır. Çeşitli yöntemlerle, hatta sadece TC NO ile bile adımıza hat açabiliyorlar. Adıma kayıtlı hat var mı konusunda işlediğimiz gibi bu da teknik olarak mümkündür ve uğraştırıcıdır. 

Adıma şirket kurulmuş mu nasıl öğrenebilirim? Üzerime kayıtlı şirket var mı?

E-devlette adınıza şirket olup olmadığını sorgulama şansınız var. Arama bölümüne "sahibi" yazdığımızda beliren "sahibi/ortağı/yetkilisi...." yazısına dokunuyoruz. Bu bizi https://www.turkiye.gov.tr/gtb-mersis-sahibi-ortagi-yetkilisi-oldugum-ticari-isletme-veya-sirketler linkine götürmektedir. 



Bu hizmetin kapsamı nedir? Ne tür şirketleri kapsar? Bu bilgiyi E-devlet'ten öğreniyoruz: "Bu hizmeti kullanarak Merkezi Sicil Kayıt Sistemi'nde kayıtlı, sahibi / ortağı / yetkilisi olduğunuz ticari işletme veya şirket bilgilerinize erişebilirsiniz." şeklinde bilgi notu bulunmaktadır. Bu bilgi doğrultusunda adımıza açılmış, ortağı ya da yetkilisi olduğumuz şirketler var mı yok mu öğrenebiliyoruz. 

Adınıza kayıtlı bir şirket yoksa eğer "Adınıza bir şirket yoksa eğer "Merkezi Sicil Kayıt Sistemi'nde sahibi / ortağı / yetkilisi olduğunuz bir ticari işletme veya şirket bulunamamıştır." yazacaktır. 




Adınıza kayıtlı şirketler olması durumunda ise burada listelenecektir. Yine de sistemden kaynaklı aksaklıklar ya da güncellemelerden dolayı şirketiniz olsa bile burada görünmeme olasılığını göz önünde bulundurarak zaman zaman kontrollerinizi yapın. 

Adıma habersiz şirket açmışlar, üzerime şirket kurmuşlar ne yapmalıyım?

Bu hukuki bir konu olup en kısa zamanda avukata danışmanız gerekir. Şirket kapanıp gitmiş olsa bile geçmişte yaptıkları bir gün karşınıza çıkabilir. İzlenecek yol hakkında bir avukata danışmayı ihmal etmeyin. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica