Soyağacı nasıl öğrenilir? E-devlet soyağacı sorgulama

Sponsorlu Bağlantılar

Birçok kişi soyağacını, geldiği yeri merak eder. Bu bilgiler genellikle dilden dile sözlü olarak aktarılır. E-devlette ise birkaç kuşak geriye giderek bunu yazılı olarak görmek mümkün. Kişiler burada genellikle nenesinin nenesi ya da dedesinin dedesine kadar gidebilmekteler. Nasıl öğrenildiğine birlikte bakalım. 

E-devlette soyağacı nasıl sorgulanır?

E-devlet arama bölümüne "soy..." yazmaya başladığınızda soyağacı ile ilgili iki ayrı başlık göreceksiniz. Bunlardan biri alt-üst soy bilgisi sorgulamadır. Öncelikle buna girelim ve neler göreceğimize bakalım. 


Alt- Üst Soy bilgisi sorgulama dediğimizde https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama linkine yönlendiriliyoruz. Burada soyağacımıza ait kişi bilgilerini cinsiyet, adı soyadı, ana adı baba adı gibi bilgilerle birlikte görüntülüyoruz. 

Soyağacını görselle görmek içinse arama bölümüne "soy..." yazıyoruz ve beliren seçeneklerden soyağacı görüntüleme'ye tıklıyoruz. 



Alt-üst soy bilgisi sorgulamada soyağacımıza ait bilgiler liste olarak sunulurken soyağacı görüntüleme bölümünde soyağacımız soyağacı görsellerine uygun şekilde görüntülenmektedir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica