Hes uygulaması aşı sorgulama nasıl yapılır? Aşısız yazıyor neden?

Sponsorlu Bağlantılar

Hes uygulaması üzerinden HES kodu üretilip HES sorgulaması yapıldığı gibi aşı sorgulaması da yapılabilmektedir. Bunun için yapılacak işlemler şu şekildedir:

Öncelikle Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına giriyoruz. Bir başkasının gözünden "aşılı olup olmadığımızı" sorgulamak ya da başkasına ait HES kodu üzerinden aşılı olup olmadığını sorgulamak için "HES kodunu sorgula" bölümüne giriyoruz. Eğer kendi HES kodunuzu sorgulatacaksanız öncesinde "hes kodlarım" bölümüne gidip HES kodunuzu kopyalayın. 

                               

HES kodunu yazın bölümüne HES kodunu yapıştırıyor ya da elle yazıp büyüteç simgesine dokunuyoruz. 


İster kendimizin ister başkasının HES kodunu sorgulayalım, bilgiler görüntülenecektir.




Bu bölümü genellikle kişinin riskli olup olmadığını öğrenmek için kullanıyorduk fakat bir süredir aşı, geçirilmiş hastalık ve son 48 saat test kısımları da eklenmiş durumda. Aşılı: Evet yazıyorsa eğer kişinin en az iki doz aşı olduğu anlamı çıkar. Aşılı: Hayır yazması ise iki doz aşının henüz olmadığını gösterir. Tabii aşı iki doz aşı olunduğu halde bile bazen "aşılı:hayır" yazmaktadır. 

Aşılı olduğum halde aşısız yazıyor neden?

Kişi iki doz aşı olduğu halde aşılı: hayır olarak görebilmektedir. Bunun sebebi sistemin bilgileri güncellememesi ya da 14 gün şartı olabilir. Kişinin aşılı olduğunun kabulü için aradan 14 gün geçmesi gerektiğiyle ilgili genel bilgi mevcut. Acaba bir sorun mu var diye tereddüt ederseniz eğer "covid-19 aşı bilgilerim" bölümüne girin. Burada iki doz aşınızı olduğunuzu göreceksiniz. 



HES uygulaması "aşılı" gösterene kadar herhangi bir sorunla karşılaşacağınızı düşünüyorsanız bu bölümden "aşı kartı" oluşturabilirsiniz. Fakat şunu belirtmek gerekir ki seyahate çıkmadan önce pcr ve aşı kuralını yeniden gözden geçirmek gerekir. 





Aşı kartı nasıl alınır? konusuna da göz atabilirsiniz. 


E-nabız aşı sorgulaması nasıl yapılır?

E-nabız'da aşı sorgulama, aşı kartı ile tüm bilgiler covid 19 aşı bölümündedir. Bu bölümün linki ise https://enabiz.gov.tr/CovidAsi şeklindedir. Burada covid 19 aşı bilgileri, covid 19 aşı kartı, ab uyumlu sağlık pasaportu menüleriyle işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica