E-devlet telefon numarası doğrulama, değiştirme, güncelleme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

E-devlette bazı hizmetleri kullanabilmeniz için cep telefonu numaranızın sisteme tanıtılmış olması yani doğrulanmış olması gerekiyor. E-devlet cep telefonu numaranız olmadığını ya da güncel olmadığını belirtiyorsa cep telefonu numarası eklemek ya da güncellemek gerekiyor. Nasıl yapıldığına bakalım.

E-devlet sitesine giriyoruz ve ismimizin olduğu bölümde aşağıyı gösteren ok simgesine tıklayıp "iletişim seçenekleri" diyoruz.




Açılan bölümde daha önce doğrulanmış bir cep telefonu numaramız varsa doğrulandı yazacaktır. Burada ister doğrulanmış bir telefon numaranız olsun ister doğrulanmamış olsun, yeni bir cep telefonu numarası girmek mümkündür. 




Kısacası doğrulama, değiştirme/güncelleme işlemi buradan yapılmaktadır. Ülke kodunuzu seçin, çoğumuz Türkiye'de yaşadığımız için "Türkiye (90)" seçiyoruz. Telefon numarasını başında sıfır olmadan 5...... şeklinde "telefon" bölümüne yazın. Ardından altta yer alan "güncelle" ile devam edin. 



Sonraki ekran bilgi değişikliği onayı ekranıdır. Burada doğrulama tipi olarak sizin için hangisi uygunsa onu seçin. Örneğin "yakınınıza ait T.C kimlik numarası ile" seçeneği işaretlenip anne, baba, eş, çocuk, kardeşlerden birinin TC NO'su yazılabilir. Doğrulama tipini seçip gerekli bilgileri girdikten sonra devam et diyoruz. Gerekli onaylamalardan sonra e-devlet telefon numaranız değişecektir. 


Doğrulamada problem yaşarsanız eğer ve mail doğrulaması şart koşulursa, telefon güncellemesi yaptığınız ekranda e-posta adresi yazan bölümden e devlet mail güncelleme işlemi yapabilirsiniz. 


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica