E-devlet ikamet değişikliği - Taşınma, adres değişikliği bildirme

Sponsorlu Bağlantılar

Bildiğimiz gibi taşınma durumlarında ikamet değişiklikleri nüfus müdürlüklerine bildirilir. Fakat E-devlet ile de boş konut için ikâmet değişikliği yapılabilmektedir. 

E-devlet uygulaması ya da e-devlet sitesinin arama bölümüne "adres değişikliği" yazmaya başladığımızca beliren seçeneklerden "adres değişikliği bildirimi (boş konuta)..." seçeneğine tıklayın. 



Ardından kim için ikamet değişikliği yapacağınızı seçin. Sadece siz mi yoksa ailedeki tüm bireyler için mi? Sadece kendim için ya da "kendim ve aynı konutu paylaştığım aile bireyleri" için seçeneklerinden birini seçtikten sonra "taşınma tarihini" de geçip ilerle deyin.  




"Aynı konuyu paylaştığım aile fertleri için..." seçeneğini işaretlediyseniz bu aşamada diğer aile fertlerinin TC No bilgileri istenecektir. Bilgileri girip ekle deyip ilerleyin. Taşınacak tek kişi sizseniz bu bölüm ile karşılaşmayacaksınız. 

Sonraki ekran adres bildirimi ekranıdır. Burada taşınacağınız yerin açık adresini il, ilçe, sokak, bina no ve daire no'ya kadar girmeniz gerekir. Taşınacağınız yerin açık adresini öncesinde teyit etmeniz yanlışların önüne geçecektir.  Adresi girdikten sonra hemen altta bildirim yöntemi olarak mobil imza, elektronik imza ve sms doğrulama seçeneklerinden birini işaretliyoruz. Sistem bu işlemi bizim yaptığımızı kanıtlamamız için bu bildirim yöntemlerinden birini ister, biz genellikle bu aşamada "sms doğrulama" seçeneğini işaretleriz. Sizlerde varsa eğer "mobil imza, elektronik imza" seçeneklerini işaretleyebilirsiniz. Bildirim yönteminin altında ise "kimlik doğrulama" kısmı bulunmaktadır. Buraya TC no ya da nüfus cüzdanı seri-no yazabilirsiniz. TC no hata verirse eğer nüfus cüzdan seri no yazabilirsiniz. Kimlik seri no'nuzu bulmakta zorlanırsanız kimlik seri no nerede yazar? konusuna bakabilirsiniz. 

Sonraki ekranda sistem bize sms yollar. Bu, sms doğrulama seçeneğini işaretlemiş kişiler içindir. E-devlette tanımlı telefonunuza gelen kodu girdikten sonra en son ekran teyit ekranı olacaktır. Bu ekranda adresimizi son kez kontrol ederiz. "Bildirimin doğruluğunu, gerçeğe aykırı olması halinde mevzuata göre işlem yapılmasını kabul ediyorum" şeklinde tiki işaretledikten sonra başvuruyu tamamla deriz. 

Bu aşamada bazen direkt onaylanır, bazen bekleme süresi olur bazen de çeşitli sebeplerden başvuru geçersiz olur. Özellikle ilgili konutta yerleşim olması durumunda hata verebilir. Çeşitli sebeplerden hata almanız durumunda bir süre sonra yeniden deneyin. Tekrar hata alırsanız nüfus müdürlüğüne bizzat başvuruda bulunun. 

Çocuğun ikametgah değişikliği nasıl yapılır?

Yukarıda anlatım yaparken "Kendim ve aynı konuyu paylaştığım aile fertleri için adres bildiriminde bulunacağım" seçeneğinden söz etmiştik. Çocuğunuzun ikametini değiştirmek için bu seçeneği kullanmalısınız. 



Sonraki ekranda TC no gibi bilgileri girip işleme devam ettiğinizde çocuğunuzun ikametini değiştirebileceksiniz. 


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica