Instagram arama - gezinme geçmişi görme ve silme

Sponsorlu Bağlantılar

Instagram'da bir şeyler ararken ya da gezinirken bu bilgiler kaydedilir ve daha sonra bu bilgilere erişilebilir. Buna arama ve gezinme geçmişi deriz. Gezdiğiniz hesapları takibe almadıysanız ve hangileri olduğunu hatırlamakta zorlanıyorsanız bunları arama - gezinme menülerinde görebilirsiniz. Gerek uygulamada gerekse bilgisayarda Instagram arama bölümüne girip bir kere dokunmanız/tıklamanız geçmişi görmenize yetecektir. 


Buradan tümünü gör diyebilir ve gezindiğiniz tüm profilleri görebilirsiniz. Bunları silmek isterseniz karşılarında x simgesine dokunarak tek tek kaldırabilirsiniz. Eğer hepsini kaldırmak istiyorsanız tümünü gör deyin. 


Sonraki ekranda tümünü temizle deyip geçmiş aramalarınızdan kurtulun.

Instagram başlıca önerileri silme

Bilgisayarda www.instagram.com üzerinden girişlerde direkt tümünü temizle seçeneği çıkmaktadır. Ayrıca pc girişlerinde Ayarlar/gizlilik ve güvenlik/hesap verileri(hesap verilerini görüntüle)/hesap hareketleri(arama geçmişi) sıralaması takip edilerek geçmişe erişilebileceği gibi https://www.instagram.com/accounts/access_tool/search_history linkiyle de arama geçmişine erişmek mümkündür. 


Uygulamada arama geçmişine ulaşmanın diğer yolu ayarlar/güvenlik sıralamasını takip edip veriler ve geçmiş altında yer alan arama geçmişine gitmektir. 



Burada da yine arama gezinme geçmişinizi görüntüleyebilir ve dilerseniz temizleyebilirsiniz.

Instagram harf geçmişi temizlenebilir mi?

Birçok kişi yukarıdaki ayarların yetersiz olduğunu ve arama geçmişini silmeye rağmen harflere dokunulduğunda daha önce gezinilen sayfaların çıktığını belirtmektedir. Ne yazık ki bu kronik bir problemdir. Instagram'ın buna neden çözüm üretmediğini bizler de bilmiyoruz. Kimisi bu sorunu aramada harfe basınca çıkan tüm hesapları engellemeyle çözüyor fakat engel kalktığında bu hesaplar yeniden görünüyor. Bazı internet siteleri şöyle bir öneri getiriyorlar fakat doğruluğundan emin değiliz: Uygulama cihazdan kaldırılıyor ve uygulamanın cihazda depoladığı klasörler, dosyalar manuel olarak siliniyor. Ardından uygulama yeniden yükleniyor. Bunun çözüm olabileceğinden emin değiliz fakat test etmek isteyebilirsiniz.

Bir diğer alternatif aynı harflere sahip başka kullanıcı adları aramanız ve bir süre o hesapları gezmenizdir. Bu hesaplar üstte kaldıkça diğerleri alta düşecek ya da görünmeyecektir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica