Instagram gönderilerini yoruma kapatma nasıl yapılır? Yorum engelleme

Sponsorlu Bağlantılar

Instagram'da paylaştığınız fotoğraf, video ve diğer gönderileri yoruma kapatabilirsiniz. Aşağıdaki anlatım standart paylaşımlar içindir. Yorum kapatma için iki farklı yöntem var. Birincisi sürekli olarak yorumları kimin yapacağını belirleme, diğeri ise her gönderi paylaşımında yoruma açma ya da kapatmayı özel olarak ayarlama. 

Her gönderi için ayrı ayrı yorum kapatma şu şekilde olur. Bir gönderiyi paylaşmadan önce son ekranda gönderi ile ilgili bilgileri yazdığımız bölümde gelişmiş ayarlar'a dokunuyoruz. 


Gelişmiş ayarlar açıldığında ise "yorum yapmayı kapat" diyoruz. 



Böylelikle fotoğraf, video vs. paylaşırken her paylaşım için ayrı ayrı yoruma kapatma işlemi yapabileceksiniz. 

Daha önce yoruma açık bir gönderi paylaştıysanız bunu da istediğiniz zaman yoruma kapatabilirsiniz. Gönderiye gidin ve üç nokta simgesine dokunup ardından yorum yapmayı kapat deyin. Böylelikle daha önce normal şekilde paylaştığınız gönderinin yorumlarını engelleyebilirsiniz


Yorum açma nasıl olur?

Yoruma kapalı olarak paylaştığınız bir gönderiyi istediğiniz zaman yoruma açabilirsiniz. İlgili gönderiye gidin ve üç nokta simgesine dokunup ardından yorum yapmayı aç deyin. 




Bundan sonra paylaşılacak tüm gönderiler için yorum ayarları nasıl yapılır?

Her gönderi için ayrı ayrı ayar yapmak yerine kalıcı bir ayar istiyorsanız Ayarlar/Gizlilik bölümüne gidin ve Etkileşimler altında yer alan Yorumlar'a dokunun. 


Şu kişilerin yorumlarına izin ver bölümüne girin. 





Instagram kalıcı yorum ayarları olarak şimdilik bu seçenekleri sunmaktadır. Yani isterseniz sadece takipçiler ya da takip ettiklerinizin yorumlarına izin verebilir geri kalanların yorumlarını engelleyebilirsiniz. Bir önceki menüye döndüğünüzde ise "şu kişilerin yorumlarını engelle" seçeneğiyle özellikle yorumunu görmek istemediğiniz kullanıcı adlarını yazarak kişilerin yorum yapmalarını engelleyebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica