Letgo doğrulama puanı nedir, nasıl arttırılır? Rozet alma ve Letgo onaylı hesap

Sponsorlu Bağlantılar

Letgo doğrulama puanı alelacele açılmış fake bir profil olmadığınızı kanıtlamanız, güven duygusu yaratmanız, alıcı-satıcıların rahatlıkla alışveriş yapabildikleri gerçek bir kişi olduğunuzu kanıtlamak gibi sebeplerden vardır. Doğrulama puanınızı ne kadar arttırırsanız o kadar ilgi çekersiniz. 50 puanı geçtiğinizde rozete sahip olursunuz, buna onaylı hesap da denmektedir. 

Doğrulama puanı arttırmak için ne yapmalı? Onaylı rozet nasıl alınır?

Letgo'nun yapılan her işleme göre bir puanlandırma sistemi var, bunların toplamından en az 50 puan kazanmanız durumunda hesabınız onaylı olur, onay rozeti alırsınız, bunlar şimdilik şu şekildedir:

Biyografi tamamlama: Biyografinize kısa da olsa bir şeyler yazarak 5 puan alabilirsiniz. 
E-posta doğrulama: Mailinizi ekleyip mailinize gelen doğrulama kodunuz girmeniz hâlinde 5 puan da buradan kazanırsınız. 
Profil fotoğrafı: 10 puan daha kazanmak için basit de olsa bir profil resmi/fotoğrafı ekleyin.
Google Doğrulaması: Letgo cihazınızdaki Google hesabınızı eşleştirmeniz durumunda 10 puan da buradan vermektedir.
Telefon doğrulaması: Telefonunuzu sisteme girip gelen sms'i onaylarsanız yani telefon numaranızı tanımlarsanız 15 puan da buradan kazanırsınız.
Facebook hesabı doğrulama: Facebook hesabınızla Letgo'ya girmeniz durumunda tam 25 puan kazanmaktasınız.

Satıldı işlemi: Her farklı kullanıcıya satıldı işleminden 2 puan kazanabilirsiniz ve bu puan kazanma şekli maksimum 10 ile sınırlıdır. Yani en fazla 5 kişiye satıldı işlemi yaparak toplamda 10 puan kazanmanız mümkün. 

Yukarıdaki doğrulamalardan 50 puanı tamamladığınızda hesabınıza onay rozeti gelecektir. 



Onaylı hesap zorunlu değildir, hesabınızı onaylamadan da Letgo'daki tüm işlemleri yapabilirsiniz. Fakat hesabınızın onaylı olması güven duygusunu arttıracaktır. 

Letgo'da hesabı onaylı olmayanlar için profilini doğrulamasını iste şeklinde ibare görünür. Buna dokunduğunuzda doğrulama talebi gönderildi! şeklinde yazar ve kişiye bildirim gider. 

Doğrulama talebi geri alma ya da iptal etme var mı?

Yaptığımız araştırmada bunu bir kez gönderdikten sonra geri almanın olmadığını gördük. Yani doğrulama talebi gönderdiyseniz geri alamazsınız. Ayrıca bir kişiye doğrulama talebi göndermeniz sizi sıkıntıya sokacak bir durum değildir. Letgo kullanıcıları bu işleme teşvik eder. Kişiyi tanıyorsanız ve yanlışlıkla dokunduysanız, karşı tarafa bildirim giderse sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız Letgo yardım ekibine başvurabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica