Referral id nedir? Binance, gateio, kucoin, mexc referral id

Sponsorlu Bağlantılar


Referral id nedir?
Birçok borsaya üyelikte görürüz bunu. Üyelik formunda referral id (optional) yazar, ne demektir bu? Anlamı, çevirisi nedir? Referral, referans demektir. id ise kimlik anlamına gelen identification sözcüğünün kısaltması olarak kullanılır. Yani Referral id referans kimliği demektir. Parantez içinde yazdığımız "optional" isteğe bağlı anlamına gelir. Referans kimliği denen şeyi davet kodu ve referans kodu olarak da görürsünüz. 

Peki ne işe yarar referral id, referans kodunun faydası nedir?

Borsalara üyelikte referans kodu bilgisi istenir fakat parantez içinde de "optional" yazar, yani isteğe bağlı. Dolayısıyla bu bilgiyi girmeden de üye olabilirsiniz. Standart üye olursunuz ve komisyon ücretlerini tam olarak ödersiniz. Ama referans bölümüne bir referans kodu girerseniz yapacağınız işlemlerde komisyon ücretlerini daha az ödersiniz. Yani referans kodu girmek avantajlıyken referans kodu girmeden üye olmak daha fazla komisyon ödenmesine sebep olur. Referral id girerek bir şey kaybetmediğiniz gibi avantajlı duruma geçiyorsunuz. Eğer büyük işlemler yapıyorsanız ya da sık işlem yapıyorsanız referans kodlarının etkisini mutlaka hissedersiniz. 

Referral id nerede nasıl alınır, referans kodu nerede bulabilirim?

Aşağıda 4 borsa için referans kodu paylaşıyoruz. Eğer üye olmak istediğiniz borsalar bunlarsa referral id, referans kodu ya da davet kodu şeklinde belirtilen alana ilgili borsanın referans kodunu girip referanslı üye olabilirsiniz. 

Binance referral id (referans kimliği): YZMGX1JY

Gateio referral id (referans kimliği): 3332792

Kucoin referral id (referans kimliği): H4aH8w

Mexc referral id (referans kimliği): 16aEB

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica