Faturam neden çok gelmiş?

Sponsorlu Bağlantılar

Son zamanlarda elektrik, doğalgaz, su faturalarında meydana gelen artış vatandaşlara "faturam neden çok gelmiş" "sayacım yanlış mı okundu" dedirtiyor. 2013'e zamlarla girmiştik ve zamlardan sonra ilk faturalar ulaştı elimize. Başta elektrik olmak üzere, su ve doğalgaz faturaları bir bir gelmeye başladı. Zamların faturalara nasıl yansıdığını böylece görmüş olduk. Aralık 2012'de 60 TL elektrik faturası gelen bir eve Ocak 2013'te yani bu ay ortalama 80 TL geldi. Peki neden bu kadar arttı bu faturalar?

Dediğimiz gibi öncelikle zamlar etki etti faturalara. Elektrik ve su için belli bir miktarın üzerinde kullanım olduğunda birim fiyatının daha da arttığı söyleniyor, bunun da etkisi olabilir. Ayrıca doğalgaz bu ay faturaların en yükseği oldu geçen yıllarda olduğu gibi, yoğun kar yağışı ve soğukların etkisiyle derecesini arttırmak zorunda kaldığımız kombiler işte böylesi yüklü faturalarla baş başa bıraktı bizi. Isınma araçlarını elektrikle kullanan evlerde de elektrik faturası yine bu ay yüklü bir şekilde geldi.

Bunların dışında eğer sayacınızın yanlış okunduğunu düşünüyorsanız doğalgaz, elektrik ya da su idaresine telefon edip sayacınızın son endeksini bildirip yanlış okumayı düzeltmeye çalışınız.

Doğalgaz ve su saatinin nasıl okunduğunu öğrenmek için aşağıdaki bağlantılardan faydalanabilirsiniz:

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica