Twitter'da mesaj atmak nasıl olur?

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'da istediğim kişiye mesaj gönderebilir miyim? Ya da takip ettiğim kişiye mesaj gönderebilir miyim? Bu sorulara cevap vermek için mesaj atmak istediğiniz kişinin sizi takip edip etmediğine bakmalısınız. Çünkü Twitter'da (tıvitır) mesaj gönderme kuralları farklı. Twitter'da sadece sizi takip eden kişilere mesaj gönderebilirsiniz. Eğer birbirinizi karşılıklı takip ediyorsanız karşılıklı mesajlaşabilirsiniz. Dolayısıyla bir kişiyi takip etseniz bile o kişi sizi takip etmiyorsa ona mesaj gönderemezsiniz.

Güncelleme: Mesajlarını herkese açan birini takip edip etmediğinize, takip edilip edilmediğinize bakılmaksızın mesaj göndermeniz mümkündür. Bunun için mesaj göndereceğiniz kişinin dm'sini herkese açmış olması gerekmektedir. 

Twitter'dan sizi takip edenlere ya da dm'yi herkese açanlara mesaj göndermek için bir kaç yöntem var. Bunlardan birincisi kullanıcının profiline girip ekranda görünen kısımdan minik adam işaretine tıklayıp açılan seçeneklerden "direkt mesaj gönder" seçeneğine tıklamaktır.



Android kullanıcıları şu şekilde görebilir:





Eğer mesaj gönder seçeneği yoksa o kişinin sizi takip edip etmediğine dikkat ediniz. Eğer takip ediyorsa "seni  takip ediyor" yazıyordur profilinde. Diğer bir ihtimal ise hem sizi takip etmiyordur hem de dm herkese açık değildir.

Diğer mesaj gönderme seçeneğiyse twitter uygulamasındayken sağ altta bulunan mektup simgesine tıklamak, sonrasında mesaj yaz ya da ucunda + olan mektup simgesine tıklayıp mesaj göndermek istediğiniz kişinin ismini yazmaya başlamaktır, yazmaya başlayınca zaten ismi çıkacaktır. 




Eğer ismi çıkmazsa demek ki sizi takip etmiyordur ya da herkese açık değildir mesaj kutusu, yani mesaj gönderemezsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

2 yorum:

  1. Birbirimizi takip ediyoruz ama ben yinede mesaj gonderemiyorum hat olustu diyor sebebi nedir

    YanıtlaSil
  2. Twitter da mesajın gönderilmedi diyor her defasında sorun ne bilmiyorum. mesajların hepsini sildim tekrar çıkıp giriş yaptım ama yine olmadı yardımcı olabilir misiniz lütfen ?

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica