Numara engelleme ile ilgili soru cevaplar

Sponsorlu Bağlantılar

Numara engelleme ile ilgili çok sayıda kafaya takılan konu olduğu için bunları bir başlık altında derleyeceğiz. Bunların dışında sormak istediklerinizi yorum bölümünden sorabilirsiniz. Öncelikle numara nasıl engellenir? bir numaranın engeli nasıl kaldırılır? konularına bakabilirsiniz. 

1-) Engellediğim numarayı arayabilir miyim?

Hayır, engelini kaldırmadan arayamazsınız ve aranamazsınız. 

2-) Engellediğim numarayı nasıl ararım? 

Engellediğiniz numaranın engelini kaldırarak arayabilirsiniz. 

3-) Engellediğim numara beni aramış mı, nasıl öğrenirim?

Engellenen numaralar genel olarak arama geçmişine düşerler, size herhangi bir bildirim gelmez ama arama geçmişine baktığınızda engel simgesiyle birlikte görebilirsiniz.


4-) Engellediğim numaraların listesini nasıl bulurum?

Engellediğiniz numaraları telefonunuzun arama ayarlarında görebilirsiniz. İlgili konuya göz atınız. 

5-) Telefon değiştirince numara engelleri kalkar mı?

Yeni telefon ile entegrasyon yapılmazsa engeller kalkabilir, kontrol etmenizde fayda vardır. Telefon değiştirmeden önce engel listenizi kopyalayıp yeni cihazda aksi bir durum yaşanması durumunda yeniden engelleme işlemi yapabilirsiniz.

6-) Engellediğim numara sms ile mesaj atabilir mi?

Hayır, engellediğiniz numara ne sms ile mesaj atabilir ne de siz sms ile mesaj atabilirsiniz. (Anlık mesaj uygulamalarıyla mesaj gönderilmeye devam edilebilir)

7-) Engellediğim numaraları görmek istemiyorum, silebilir miyim?

Birçok kişi engellediği numaraları engel listesinde görmek istemediğini, hatta zor durumda kaldığını ifade ediyor ve komple engel listesinden de kaldırmak istiyor, fakat bu mümkün değil. Bir kişiyi engellediğinizde engel listesine düşer ve engel listesinden sildiğinizde engeli kalkmış olur. Dolayısıyla bir kişiyi engellediğinizde engel listesinde kalmaya devam eder. Yeni telefonlarda bununla ilgili güncelleme olması durumunda belki gizlemek mümkün olacaktır. 

8-) Engellediğim numara whatsapp ya da diğer sosyal uygulamalardan arayabilir mi?

Evet, numarasını engellediğiniz kişi whatsapp ve benzeri uygulamalardan size yazabilir ve o uygulamadan arayabilir. İletişimi tamamen kesmek için whatsapptan da engellemeniz gerekir. Whatsapp engelleme konusuna bakabilirsiniz. 

9-) Engellediğim numara gizliden arayabilir mi?

Eğer kişiyi gsm operatörlerinin ücretli numara engelleme servisini kullanarak engellediyseniz arayamaz. Ama sadece telefonunuzda engelleme ayarı yaptıysanız, gizli numaradan arama imkânı olabilir. Bu durumla karşılaşmamanın en iyi yolu hattı özel numaralara kapatmaktır. Gizli numara engelleme nasıl yapılır

10-) Birinin benim numaramı engellediğini nasıl anlarım?

Eğer telefon her aradığınızda direkt meşgule alınıyorsa engellenmiş olabilirsiniz. Fakat karşı taraf telefonunu rahatsız etmeyin benzeri bir mod'a almış olabilir. Bunun netleştirmenin en iyi yolu başka bir numara ile bu durumu test etmektir. 

11-) Numaramı engelleyen kişiye nasıl ulaşırım?

Eğer biri sizi engellemişse arayamaz ve mesaj atamazsınız. Numaranızın yanlışlıkla engellendiğini düşünüyorsanız whatsapp ve benzeri uygulamalar ile ulaşmayı deneyebilirsiniz. Bunun dışında başka bir telefondan arama imkânınız da varsa kullanabilirsiniz. 

12-) Beni engelleyen kişiyi gizliden arayabilir miyim?

Bunun cevabı 9. maddedeki gibidir. Eğer numarasını gizliye kapatmamışsa arama imkânınız olabilir. 

Yazılanlar dışında sormak istediklerinizi yorum bölümünde bizlere iletebilirsiniz.

Yukarıdaki bilgiler genel bilgiler olup, telefon ve gsm operatörlerine göre değişkenlik gösterebilir. 




Sponsorlu Bağlantılar

5 yorum:

  1. Nolur yardım edin. Turkcell hesabımdan yıllar önce numarasını engellediğim biri vardı. Şimdi görünmüyor. Ben kaldırmadım nasıl olabilir. Karşı taraf numarasını mı değiştirdi böyle bir şey mümkün müdür?

    YanıtlaSil
  2. Bi numarayi engeledim ama heryerden de sildim engel kalmismidir yada bidaha numarasini nasil bulurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar irtibat kurarsa tekrar engellersiniz.

      Sil
  3. Birini engelledik mesela o engellediğiniz tarih saat olarak nasıl anlarım yani o engel gün içerisin de açılmış mı açılmamış mı diye

    YanıtlaSil
  4. Merhaba istemediğim kişilerin numaralarını tek tek yara listeye yazdım ekledim ve ordan kaldır tuşuna basıp sildim acaba silinmismidir

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica