Telegram'da arama geçmişi nasıl silinir?

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da arama geçmişi derken neyi anlıyoruz? Sesli arama geçmişi mi yoksa "bul" menüsünü kullanıp bir şeyleri aradığımız geçmiş mi? Bizler her ikisini de anlatacağız. Öncelikle sesli arama geçmişi nasıl silinir anlatalım.

Telefon ya da bilgisayardan Telegram kullanırken gitmeniz gereken yer aşağıdaki gibidir: Bu bölüme ana ekrandayken sağa kaydırarak ya da sol üst menüden üç çizgili hamburger menü ile ulaşabilirsiniz.

Buradan "aramalar" yazan bölüme dokunun/tıklayın. Şimdiye dek Telegram'dan gelen ve giden aramaları ve tarihlerini göreceksiniz. Sağ üstte yer alan üç nokta simgesine tıklayıp "tüm aramaları sil" deyin. 




Son aramaların tümünü silmek istiyor musunuz sorusuna "sil" diyerek arama geçmişinizi silebilirsiniz. Eğer karşı tarafın arama geçmişinde görünmek istemiyorsanız "herkesten sil" diyerek diyerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca telefonda arama geçmişi silme konusuna da göz atabilirsiniz.

Telegram'da arattığımız kişi, grup ve kanalları arama geçmişinden nasıl sileriz?

"Bul" kısmında bir şeyleri arattığınız bölüme tıklayalım. Daha önce arattığınız kişi ve grupları burada göreceğiz. Eğer tek tek silmek istersek, silmek istediğimize basılı tutar ve "...arama geçmişinizden kaldırmak istediğinizden emin misiniz?" şeklinde onay bölümü çıkar, kaldır diyerek işlemi sonlandırabilirsiniz. Tüm arama geçmişini silmek içinse temizle yazısına tıklayın. 


Arama geçmişinizi silmek istediğinizden emin misiniz? sorusuna temizle şeklinde cevap vererek arama geçmişinizi temizleyebilirsiniz.


Telegram arama geçmişini kimler görebilir?

İster sesli arama olsun, ister birtakım kişileri bul bölümünden aramak olsun, bu bilgiler size özeldir ve sadece siz görebilirsiniz. Birisini sesli aradığınızda o kişi de arama bölümünden sizin aradığınızı görecektir. Ama siz biriyle sesli görüşme yaptığınızda, bir başkası bu aramayı göremeyecektir. Bul seçeneğiyle birini arayıp bulmak istediğinizde yine aynı şekilde bu aramayı sadece siz görürsünüz. Yani birini Telegram'dan arattım, o kişi bundan haberdar olur mu, bildirim gider mi derseniz, hayır gitmez, bir başkası da bu kişiyi aradığınızı bilmez. Cihazınız el değiştirecekse yukarıdaki işlemleri yaparak arama geçmişini silebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica