Binance ve diğer borsalardan Metamask'a para (BNB) gönderme

Sponsorlu Bağlantılar

Pancakeswap gibi borsalar giderek popülerleşiyor ve büyük borsalardan buralara büyük bir sıçrayış söz konusu. Bunun sebebi ise birçok token ilk çıktığında ilk olarak buralarda işlem görüyor ve büyük borsalara gelene kadar katlanmış oluyor. Dolayısıyla fırsatı ilk yakalamak isteyenler doğal olarak Pancakeswap gibi borsaları öğrenmek, kullanmak istiyor. Bizler de bu tür anlatımlara devam edecek ve fakat uyarımızı daima yapmaktan geri durmayacağız. Buralar birçok fırsatın olduğu ve birçok dolandırıcılığın da döndüğü yerlerdir. 100x hayalinizin -100x'e dönüşme olasılığı oldukça yüksektir ne yazık ki. Bu sebepten araştırmanızı yaparak işlem yapmanızı öneririz. 

Şimdi Pancakeswap işlemlerimizde kullandığımız Metamask'a nasıl para gönderiyoruz buna bakalım. Hemen belirtelim ki Metamask'a kredi kartıyla ya da banka havalesiyle para yatıramazsınız. Metamask kesintileri, işlemleri genel olarak BNB üzerinden yaptığı için bizler de Metamask cüzdanımıza BNB gönderecek ve işlem yapmaya başlayacağız. Bizler Binance üzerinden Metamask'a BNB göndereceğiz fakat siz başka borsadan yollayabilirsiniz. Aradaki tek fark, Binance'ta BNB göndermek daha az maliyetli ve minimum gönderim miktarı daha düşük. Başka borsadan Metamask'a gönderim yapacaksanız yine bu anlatımı takip edebilirsiniz.

* Öncelikle Metamask cüzdanımızın adresini kopyalıyoruz. Adresimiz Account yazan bölümdedir, buraya dokunduğumuz gibi adresimiz kopyalanacaktır. İşlemleri yaparken aşağıda gördüğünüz gibi Smart Chain'in seçili olmasına özen gösterin.


* Binance uygulamasında ya da sitesinde cüzdan bölümüne gidiyoruz.



* İtibari para ve spot bölümüne tıklıyoruz.


* Çekme diyoruz.


* Çekim yapılacak coini/tokeni seçiyoruz. Ne gönderecektik? BNB. Dolayısıyla görselde de gördüğünüz gibi BNB seçiyoruz.  Alıcının BNB adresi bölümüne ilk adımda kopyaladığımız Metamask adresimizi yapıştırıyoruz. Görseldeki cüzdan adresimiz kurmacadır ve sizin yapmanız gereken ilk adımda gösterdiğimiz gibi kendi cüzdan adresinizi kopyalamanızdır. 


Ağ olarak Binance Smart Chain (BEP20 (BSC)) seçiyoruz. Ardından gönderilecek BNB miktarını seçiyoruz. Biz tüm BNBleri göndermek istediğimiz için maksimum seçtik. Ardından gönder diyor ve Binance'ın mail ve Google Authenticator doğrulamasını onaylayarak işlemimizi sonlandırıyoruz.




Kodu Gönder butonuna tıklamayı unutmuyoruz. 

Maile gelen doğrulama kodu şu şekilde görünür genellikle:



Siz size gelen kodu giriniz. 


 Gönderim BSC ağının yoğunluğuna göre 5-10 dakika arası sürebilmektedir. Bu şimdilik böyledir, siz bu yazıyı okuduğunuzda bu süreler değişebilir. İşlemi BNB gönderdiğiniz ekrandan çıkmadan ya da aynı ekrana yeniden gelerek aşağıya kaydırarak görebilirsiniz. Processing yazıyorsa hâlâ işlemdedir.

Eğer başka borsalardan, örneğin Gateio, mxc gibi borsalardan Metamask cüzdanınıza BNB gönderecekseniz işlem yapacağınız borsanın "çekme" bölümüne gelip çekilecek coin/token bölümünde "BNB" seçeceksiniz ve Ağ olarak ise Binance Smart Chain (BEP20 (BSC)) seçeceksiniz. Bazı borsalarda sadece BEP20 olarak geçebilmekte ya da BSC olarak da görünebilmektedir. Ağı mutlaka doğru seçemelisiniz, aksi takdirde BNBleriniz yanabilir. Göndereceğiniz BNB miktarını da belirledikten sonra gönder deyip borsanızın doğrulamalarını geçerek işleminizi sonlandırabilir ve kısa süre içerisinde Metamask cüzdanınıza BNB gönderimi sağlayabilirsiniz. Gönderim yaparken minimum tutara eşit ya da daha fazla BNB göndermeniz gerektiğini unutmayın. 

Metamask cüzdanınızda işlem yaparken işlem ücreti olarak BNB kesileceğinden daima bir miktar BNB bulundurmanız gerekecektir. Buralarda standart borsalardan daha fazla işlem ücreti kesilmektedir. Başta da belirttiğimiz gibi çok iyi fırsatların yanında çoğunlukla büyük dolandırıcılıkların da döndüğü bir yere düştüğünüzü hatırlatırız. Bu dolandırıcılık tekniklerini ve yanıltmalarını başka başlıklarda adım adım işleyeceğiz. Bu konularda daha fazla bilgi almak için aşağıda yer alan metamask, pancakeswap etiketlerine tıklayabilir ve sizi ilgilendiren başlıklara gidebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica