Binance komisyonu BNB ile ödeme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Dünyaca ünlü kripto para borsası Binance yapılan her işlemde işlem ücreti almaktadır. Bu tüm borsalarda mevcut olan bir uygulamadır. Bu işlem ücretleri pancakeswap gibi yerlerde daha fazladır. İşlem ücreti oransaldır, yani işleminiz ne kadar büyükse ona göre ödeyeceğiniz işlem ücreti yüksektir. Bu sebepten coinlerin %2 %3 artışından kâr elde etmek isteyen traderler işlem ücretlerini de hesaplamak zorundadırlar. Bu işlem ücretlerini kısmen düşürmek mümkün. Bunlardan biri Binance referanslı üyelik diğeri ise komisyonları bnb ile öde seçeneğidir. Eğer hâlâ üyeliğiniz yoksa binance kayıt olma konusu takip edebilirsiniz. Referansla üyelikte bir komisyon indiriminiz olacak. Üstüne bir de komisyonları BNB ile öde dediğinizde komisyon indiriminiz daha fazla olacak ve al satlarınızı daha daha yapabileceksiniz. 

Komisyonları BNB ile öde nasıl yapılır?

Bunun için uygulamadayken kullanıcı simgesine dokunun. 


Ardından indirim kazanmak için bnb kullan deyin. 


Gelen ekranda komisyonları ödemek için bnb kullan ve marjin masraflarını ödemek için bnb kullan seçeneklerini aktif edin. 




Böylelikle yapacağınız işlemlerde komisyon indiriminiz olacaktır. İndirimin gerçekleşmesi için elinizde bir miktar BNB bulundurmanız gerekir. Her işlemde ne kadar kesildiğine bakıp elinizde yeterli miktarda BNB bulundurduğunuz sürece işlem ücretleriniz BNB olarak kesilir. BNB ile daha az komisyon ödeme kampanyası Binance'e bağlıdır ve bu konuda duyuruları takip etmekte yarar vardır.

 Peki BNB ile neden daha az komisyon ödüyoruz? BNB yani açılımıyla Binance Coin Binance'e aittir. Binance borsasında, bsc ağında vs. sıklıkla kullanılmaktadır. Sizler komisyonlarınızı ödemek için elinizde BNB bulundurursunuz, yani bir nevi BNB hold edersiniz. Coin/Token sahipleri sürekli hold etmeye teşvik ederler. Çünkü bir token-coin ne kadar hold edilirse satış o kadar azalır ve o coinin-tokenin değeri doğal olarak artar. Binance kendi coin/tokeni olan BNB'yi elinizde tutmanız karşılığında size küçük bir ödül vermektedir, bu ödül de komisyon indirimi olarak yansımaktadır. Temel amacın bu olduğunu söyleyebiliriz. 

Bu sayede hem Binance'te işlem yaparken daha az komisyon ödeme imkânına sahip olunuyor hem de BNB'nin sürekli artışı ile kâr ediliyor. 2017 sonlarına doğru 1 dolar civarı olan BNB, 1 Ocak 2021'de 37 Dolar iken şimdilerde 400-600 dolar arasında gidip gelmektedir. 

Not: Kripto paralar yüksek riskler içerir. Büyük kazançlar ve büyük kayıplar daima mümkündür. Konu içerisinde adı geçen borsa ve coin-tokenlar yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica