Instagram hesap gizleme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Instagram gizli hesap özelliğiyle hesabınızı takipçileriniz dışında herkese kapatabilirsiniz. Bu özelliği Twitter'da korumalı hesaptan da biliyoruz. Hem uygulamadan hem bilgisayardan yapabileceğiniz bu ayarın ne anlama geldiğini konunun devamında anlatacağız. Öncelikle hesap gizleme nasıl oluyor bakalım:



Sağ alt köşede profil simgemize dokunuyor ve ardından sağ üstte üç çizgi simgesine dokunup ayarlar diyoruz. 


Gizlilik'e dokunuyoruz. 



Gizli hesap karşısındaki işarete dokunup kaydırın. 



Görselde de gördüğünüz gibi gizli hesabın sonuçlarına dair bir uyarı çıkacak altta. Gizli hesaba geç dediğinizde hesabınız gizlenmiş olacak.

Pc Instagram kullananlar yani internet tarayıcısı ile instagram.com üzerinden giriş yapanlar profil simgesine dokunup ayarlara tıkladıklarında solda gizlilik ve güvenlik menüsüne görecekler. 




Gizlilik ve Güvenlik menüsüne girildiğinde "gizli hesap" işaretlenir. İşte PC'de instagram hesap gizleme işlemi de bu kadardır.

Peki hesap gizleyince ne olur?

Instagram'da hesabınızı gizlediğiniz an "takipçileriniz" olarak görünenler sizi normal şekilde görmeye devam ederler. Fakat bundan sonra hesabınızda paylaştıklarınızı görmek isteyenler size davet göndermek zorunda kalacaklar. Başkası hesabınıza baktığında "bu hesap gizli" olarak görecektir. Gönderilerinizi görmek için "takip et" diyecektir. 


Takip et dedikten sonra "istek gönderildi" şeklinde görünecek ve size bildirim gelecek. Kabul etmeniz durumunda bu kişi/kişiler gizli hesabınızda takipçiniz olarak görünecek ve gönderilerinizi görecek. Kabul etmemeniz durumunda bu kişiler gönderilerinizi görmeyeceklerdir. 


Instagram'da gizli hesap özelliği mesajlaşmaları engellemez. Mesajlaşma ayarları başka bir konudur ve daha detaylı öğrenmek için instagram dm kapatma açma konusunu inceleyebilirsiniz. Instagram gizli hesap özelliği; gönderilerinizi, takip ettiklerinizi ve takipçilerinizi diğer insanlardan gizler. Gizli hesabınıza dışardan bakan kullanıcılar profil adınızı, profil resminizi (ufaltılmış olarak) takip sayısı ve biyografinizi görebilirler.

Gizlenen Instagram hesabı geri nasıl açılır? Gizli hesabı herkese açma

Daha önce gizlemiş olduğunuz hesabınızı yukarıda belirtilen aşamaları takip ederek herkese açabilirsiniz. Bunun için gizli hesap tikini kaldırmanız ve onaylamanız yeterlidir. İşlemden sonra hesabınızın kilitli olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica