Heyet raporu sorgulama/doğrulama, engelli ve diğer sağlık kurulu raporları

Sponsorlu Bağlantılar

Artık internetten heyet raporu adı altında verilen ve çok sayıda hekim görüşüyle oluşturulan sağlık kurulu raporu doğrulanabilmektedir. Elinizde yıpranmış bir belgeniz var ya da fiziki belgenizi dijital olarak da saklamak istiyorsanız sağlık bakanlığının e-rapor doğrulama servisini kullanabilirsiniz. Ayrıca raporunuzu kaybettiyseniz e-nabız rapor sorgulama servisi size yardımcı olabilir. Elinizde rapor no yoksa E-nabız'dan raporunuzu indirebilirsiniz. Rapor no varsa da e-rapor sitesinden TC no ve rapor no ile sağlık raporu/heyet raporunuzu görüntüleyebilir ve indirebilirsiniz. 

E-rapor sitesi üzerinden heyet raporu görüntüleme

"Bakanlığımıza bağlı sağlık kuruluşlarınca verilen tüm raporların (doğum, engelli, sürücü, istirahat, durum bildirir raporu vb.) elektronik ortamda, e-imzalı olarak verilmesini sağlamak amacıyla, “e-Rapor Sistemi” geliştirilmektedir. e-Rapor Sistemi birçok bileşenden oluşmakta olup her bir bileşen (e-Doğum Raporu, e-Engelli Raporu, e-Sürücü Raporu vb.) farklı fazlarda devreye alınarak sırası ile Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi (SBYS) ve diğer ilgili sistemlerle entegre edilecektir." 

Sağlık bakanlığı sitesinden de anlaşılacağı üzere bu sistemden istirahat raporları da sorgulanabilmektedir. Peki burada engelli raporundan tutalım da diğer heyet raporlarına varana dek her türlü rapor nasıl doğrulanır?

https://erapor.saglik.gov.tr/dogrulamaservisi 

sitesine giriyoruz. Hasta TC Kimlik Numarası bölümüne rapor sahibinin TC no'sunu yazıyoruz. Rapor Referans Numarası bölümüne ise heyet raporunun üzerindeki rapor numarasını yazıyoruz. 



Bu numara genellikle rapor tarihi yazan bölümde bulunur. Çok sayıda rakam ve harften oluşan ve genellikle 20201311********ba şeklinde gösterilen rapor numaranızı olduğu gibi rapor Rapor Referans Numarası bölümüne yazın ve sorgula deyin. Eğer sitede o an bir yoğunluk ya da bakım yoksa raporunuz dijital olarak karşınıza çıkacaktır. Raporu PDF olarak indirebilir ve cihazınızda saklayabilirsiniz. 

E-nabız sağlık raporları ve heyet raporu görüntüleme

Her türlü rapor ve heyet raporları e-nabız'dan da sorgulanabilmektedir. E-nabız'a girip raporlar bölümüne tıklayın



Site üzerinden girişlerde rapor bölümü linki şu şekildedir: https://enabiz.gov.tr/HastaBilgileri/Raporlar

Rapor bölümüne girdiğinizde şimdiye dek aldığınız istirahat raporu ve heyet raporu gibi raporları görürsünüz. 



Heyet raporunun karşısında PDF yazısını göreceksiniz. Bu şekilde heyet raporunuzu görüntüleyebilir ve indirebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica