Letgo'da nasıl alışveriş yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Letgo başlangıçta yavaş bir uygulamayken giderek kendini geliştiren ve yeni özellikler katan alışveriş uygulaması. Kullanıcılar burada ilanlar üzerinden birbirlerine rahatlıkla mesaj atabilmekte ve alışveriş yapabilmekteler. Yakın zamana kadar buradaki alışveriş sadece mesaj üzerinden anlaşma üzerineydi. Kişiler anlaşarak buluşur ya da kargo ile gönderim yaparlardı. Fakat artık güvenli alışveriş sağlayan GET ile de alışveriş yapılabilmektedir. Aşağıda hem alıcı hem satıcı olarak Letgo'da neler yapabilirsiniz kısaca değineceğiz.

Letgo'da nasıl para kazanılır?

Letgo'da para kazanmanın yolu ürün satmaktır. İkinci el ya da sıfır ürünlerinizi ilan yükleme aracıyla satışa koyabilir ve gelen mesajlara göre hareket edip satış gerçekleştirebilirsiniz. Ne kadar iyi bir satıcı olursanız zaman içinde geliriniz buna göre de artacaktır.

Letgo'dan nasıl satış yaparım, nasıl eşya satılır?

Satış yapabilmek için ilanınız olması gerekir. Letgo ilan yükleme konusunda nasıl ilan yükleyeceğinizi öğrenip satışa başlayabilirsiniz. Mesaj kutunuzu sık sık kontrol edin ve saçma sapan sorular olsa bile sabırlı bir şekilde kullanıcılara cevap verin. Unutmayın, insanlar Letgo'da daha ucuz ürün aramaktadırlar. Piyasada sıfırı 100 TL olan bir ürünü 80 TL'ye satmanın çok cazibesi olmayabilir, kullanıcılar burada daha ucuz şeyler (ya da az bulunur şeyler) aramaktadırlar. Tabii bu bizim tecrübemiz, sizler kendi stratejinizi uygulayabilirsiniz.

Ödeme ve kargo ne şekilde olur?

Letgo'da alıcı ilan sahibine mesaj atar ve sohbet başlar. Kişiler anlaşırsa eğer kargo yollanabilir. Kimi böyle durumda parayı peşin havale olarak göndermekte, kimi de kargo ulaştıktan sonra para göndermektedir. Bu güvenli alışveriş olarak kabul edilmemektedir. Birbirini hiç tanımayan insanların bana güven ben sana güveneyim beyanlarından başka bir şey yoktur ortada. Bazen alıcı bazen satıcı dolandırıcı çıkabilir.

Diğer yöntem yüz yüze buluşmaktır. Böyle bir durumda alıcı ve satıcı belirlenen yerde buluşur, ürün teslim edilir ücret ödenir. Bunun da güvenlik problemi vardır. Ne yazık ki dünyamızda sadece iyi insanlar yaşamıyor, bu yüzden güvenliğinizi sağlamanız önceliğiniz olmalıdır. Letgo alıcı ve satıcının buluşmasında metro alışveriş merkezi gibi kalabalık ve kameraların göreceği noktaların tercih edilmesini önermektedir. 

Bir diğer yöntem GET özelliğidir. Bu özellik yakın zamanda Letgo'ya geldi ve kullanımı konusunda elimizde yeterince rapor bulunmamaktadır. GET özelliği şöyle çalışır: Ürünün ödemesini kartınızla yaparsınız ve para Letgo hesabında tutulur. Kargo size ulaştığında para satıcının hesabına geçer. Daha detaylı bilgi için Letgo GET özelliğini araştırabilirsiniz. (Bu özellik şimdilik durdurulmuş fakat yeni sistem üzerinde çalışılmaktadır, güncel bilgileri Letgo'dan alabilirsiniz).

Letgo'da nasıl arama yaparım? Aradığım ilanlara nasıl ulaşırım?

Letgo'nun arama algoritması biraz farklıdır. Fakat yine de yapabileceğiniz en iyi şey arayacağınız şeyi arama bölümüne yazmaktır. Letgo bazen alakası bazen alakasız sonuçlar gösterebilmektedir. Zaman içinde ilgi alanlarına yönelik reklamlar da çıkmaktadır. Algoritmanın yine de biraz farklı olduğunu kabul etmemiz gerekir. Aradığınız ilanı bulduğunuzda ilan sahibine mesaj atabilir ya ilanı favorileyebilirsiniz. Favorileme özelliği sayesinde daha sonra ilgili ilana daha hızlı ulaşabilirsiniz, ayrıca satıcının indirimlerinden haberdar olabilirsiniz. 

Letgo'dan nasıl mesaj atılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica