Hakkımda açılmış davayı nasıl öğrenebilirim?

Sponsorlu Bağlantılar

Mahkeme, dava birçoğumuzun çekindiği kavramlardır. Gerekmedikçe içerisinde yer almak istemeyiz. Fakat rutin hayatımızı sürdürürken bazen problemlerle karşılaşabilir ve bu kavramlara yakın temas etmek durumunda kalabiliriz. Eğer belirsiz bir durum içerisindeyseniz, bir problemle karşı karşıyaysanız "adıma açılmış dava var mı" diyerek durumunuzu sorgulamak isteyebilirsiniz. Bunu sorgulamak oldukça kolaydır. Yapacağınız tek şey tc no ve şifre ile e devlet girişi yapmak ve arama kutucuğuna dava yazıp  "dava dosyası sorgulama" seçeneğine tıklamak. Eğer hakkınızda bir dava varsa ayrıntılarını görebilirsiniz. Bu konuda dava tarihi konusunu işlemiştik, aynı işlemleri yapıp varsa davanıza bakabilirsiniz. 

Eğer dava açılıp açılmadığını sorgulama sonucu karşınıza "adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır" yazıyorsa adınıza açılmış bir dava yoktur ya da adınıza açılmış dava henüz e devlet sistemine düşmemiştir. Bu sebepten ara ara kontrol etmekte fayda vardır. Davaların e devlet e düşmesi bazen birkaç hafta sürebildiğinden, adınıza açılmış bir dava olup olmadığını zaman zaman kontrol ediniz. 

Eğer adınıza dava açılmışsa ve detaylarına ulaşmak istiyorsanız, uyap vatandaş sistemini kullanarak dava dosyası takip işlemlerinden faydalanabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica